Mehmetçiğe Evlilik Eğitimi

Mehmetçiğe Evlilik Eğitimi
Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nda vatani görevini yapan er ve erbaşlara evlilik eğitim verildi.

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nda vatani görevini yapan er ve erbaşlara evlilik eğitim verildi.

Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığınca organize edilen, Datça Garnizonunda bulunan birliklerde vatani görevini yapan asker ve bekar personele evlilik öncesi ve sonrası için Muğla Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından eğitim verildi. Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı Sosyal Tesislerinde verilen eğitime Garnizon Komutan Vekili Yarbay İsmail Ünver, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Vedat Tunç ve Datça Garnizonunda görevli 25 personel ile vatani görevini yapan 103 er ve erbaş katıldı.

Devletlerin temelinin aile olduğunu dile getiren Garnizon Komutan Vekili Yarbay İsmail Ünver, “Ailenin Devletimiz için çok büyük bir önemi var. Bu nedenle burada verilecek olan eğitimde genç personelin ileriki yaşamında kuracak olan ailelerinde sağlıklı bir yaşam sürmeleri için hem de ileriye dönük sağlıklı bireyler yetiştirmek için ileriki günlerde sizlere çok fayda sağlayacaktır. Taleplerimizi geri çevirmeyen Muğla Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bu konuda teşekkür ediyorum” dedi.

Muğla Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Vedat Tunç ise yaptığı konuşmada, “Önce aile eğitimi olarak başladığımız bu eğitimlerde, evlilik öncesi eğitimler için devam ederek buradayız. Gelenekten gelen bir aile yapısı içerisindeyiz. Eskiden geniş ve büyük bir aile yapısı içindeyken, ailemiz çekirdek aile yapısına dönüşmüş bir halde. Bunun nedeni de çalışma ve hayat şartlarıdır. Yılda 500-600 bin evlilik yaşanırken 100-120 bini boşanmayla sonuçlanıyor. Boşanma sebeplerinde yapılan anketlerde, ailede güçlüklerin yaşandığını ortaya çıkarmıştır. Bu projelerin nedeni aile yapısını daha sağlam temellere oturtulması için gelecekteki sorunların yaşanmaması için burada sizlerle birlikteyiz” dedi.

Muğla Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli psikolog Semra Karaağaçlı tarafından verilen eğitimde evlilik öncesi ve sonrasında yaşanan sorunlar ve çözümleri anlatıldı. Mutlu bir evliliğinde sırrının ‘Sevgi’ olduğunu vurgulayan Karaağaçlı, “En başta olması gerektiği sağlığımızın ardından mutlu bir birey ve aile olabilmek için önceliğimiz sevgidir. Sevgi emek ister. Sevgi olmazsa olmazımızdır. Başlangıçta olan sevgimizi gittikçe büyüterek genişletmemiz gerekiyor” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.