Genç Nüfus Tarıma Yönlendiriliyor

Genç Nüfus Tarıma Yönlendiriliyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İş-Kur ve Ziraat Odaları Birliği ile imzalanan ortak protokol çerçevesinde “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi” çalışmaları Muğla’da başladı.

3 yıl devam edecek projeyle; tarımsal genç nüfusun tarıma kazandırılması, tarımsal gelişmeleri takip eden, bilinçli üretim yapan, aldığı eğitimi uygulayan, modern üretimin gereklerini yerine getiren çiftçilerin yetiştirilmesi, kırsal göçün engellenerek, tarımla uğraşan genç çiftçilerin profesyonelleşmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında arıcılık, organik tarım, bitki zararlıları ile mücadele, meyve ağacı budama, zeytin budama konulu 5 program yürütülecek. Her program için İlçe Ziraat Odaları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordineli duyurular yaparak kursiyer kayıtlarını yapacak, İş-Kur kursiyerlerin uygunluğunu belirleyecek ve eğitimler Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlükleri tarafından verilecek. İlk program olan arıcılık kursu gelen talepler değerlendirilerek Milas Sakarkaya köyünde 24 kişi ile başladı. Eğitimin program ortakları olan Milas Ziraat odası, İş-Kur, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Milas Halk Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Milas İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Eğitici personelleri ile kursun açılışı yapıldı.

Kursiyerler aldıkları eğitimle kendi işletmelerinde verimlilik, kalite ve maliyetleri aşağıya çekerek işletme kârlılığını artırma konusunda bilinçli ve eğitimli birer üretici olma bilincine sahip olmak istiyor. 10 gün sürecek kurs sonunda katılımcılara sertifika verilerek, İş-Kur aracılığı ile sektörde iş bulma avantajı sağlanacak.

Genç Nüfus Tarıma Yönlendiriliyor

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.