Şehid anasının feryadı!

Şehid anasının feryadı!
Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu’na teröristlerce düzenlenen saldırı sırasında Antalya’nın Belek beldesinde golf oynadığı ve çatışmadan yaklaşık 30 saat sonra tatil merkezinden ayrıldığı ortaya çıkan Hava Ku

Terörist saldırı sonucu şehit olan ve cenazesi geçtiğimiz gün Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Zırlanköyü’nde toprağa verilen Piyade Er Ramazan Yeşil’in annesi Havana Yeşil, saldırılar sırasında golf oynadığı ve tatil beldesinden saldırıdan yaklaşık 30 saat sonra ayrıldığı ortaya çıkan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’na adeta isyan etti. Güçlükle konuşabilen acılı anne Havana Yeşil, söze oğlu Ramazan’la son olarak şahadetinden 1 gün önce telefonla görüştüğünü belirterek başladı. Acılı anne, şöyle devam etti: “Evladım, bir gün önce beni aradı ve ‘Anne her gün geliyorlar. 1.5 aydır çatışma var. Bugün yine çatıştık. 1.5 aydır hiç asker sevk etmediler. 40 asker var burada. Asker sayısını 70’e çıkardılar. Onların da bize faydası yok. Burası çok kötü anne. Teröristler 1 haftada 3 kere bastılar. Ben geriye biraz zor dönerim. Hakkını helal et’ dedi. Yüreğime ateş düşmüştü, meğer o da hissetmiş. Yavrum benim!..”

“VİCDANSIZ, BEŞİK Mİ SALLADI SANKİ”
Konuşmasına ağlayarak devam eden Havana anne, sözü “Golfçü paşa”ya getirdi... Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun çatışmaların sürdüğü sırada golf oynadığı tatil merkezine 2 kilometre uzaklıkta olduklarını belirten anne Havana, Babaoğlu’nun duyarsızlığına sert tepki gösterdi. Babaoğlu’nun, evlatlarının şehit olduğu saatlerde ve sonrasında golf oynadığını duyduğunda adeta yıkıldığını belirten anne Havana, tepkisini şöyle dile getirdi: “Duygusuz olunca böyle oluyor. Bu vicdansızlıktır. Kalkıp da beşik mi salladı? Olan annelere oluyor. Emeği mi var, üzerinde!.. Onlara bir şey olmuyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. İhmallerin sorumlusu örnek almayanlardır.” 

PAŞA İSE HÂLÂ SESSİZ
Önceki gün sorularımızı ilettiğimiz Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’ndan hâlâ ses yok. Vakit muhabiri, sorularını yazılı olarak geçtikten bir süre sonra makamı aramış ve yazının komutana ulaştırıldığına dair teyidi almıştı.

Paşa şu soruları hala cevaplamadı
* Antalya Belek’teki Golf Kulüpte düzenlenen Ramazan Bayramı Golf Turnuvası’na ne zaman katıldınız?
* 2 gün süren turnuvadan hangi tarih ve saatte ayrıldınız?
* Genelkurmay’ın açıklamasına göre 3 Ekim Cuma günü öğle saatlerinde başlayan Aktütün Karakolu’na yönelik terörist saldırıdan ne zaman haberdar oldunuz?
* Terörist saldırıdan haberdar olmanıza rağmen turnuvada golf oynamaya devam ettiğiniz iddiası doğru mu?
* Hava Kuvvetleri Komutanı olarak, söz konusu turnuvada geçirdiğiniz vakit içerisinde Aktütün Baskını’ndan haberdar olmamış olmanız düşünülebilir mi?  
* Saldırıdan haberdar olmanıza rağmen turnuvada bulunmaya devam etmişseniz, bu, kamuoyu vicdanında derin yaralar açmaz mı? Ve bu görev ihmalini gündeme getirmez mi?

HASAN TOSUN / ANTALYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.