'Kanlı Şapka' Eskişehir'de!

'Kanlı Şapka' Eskişehir'de!
TBMM’de yapılan bir düzenleme ile tarihin çöplüğüne atılan “Şapka” Eskişehir’de bir grup ne idüğü belirsiz modacının desteğiyle sergilenecek!

25 Kasım 1925’te kabul edilmesinin ardından bilinen kısmıyla binlerce kişinin zindanlara tıkılmasına ve ilk 2,5 ay içerisinde, aralarında İskilipli Atıf Hoca ve Şalcı Bacı’nın da bulunduğu 57 Müslümanın asılmasına gerekçe yapılan Şapka Kanunu, geçtiğimiz aylarda TBMM’de yapılan bir düzenleme ile tarihin çöplüğüne atılırken, 99 yıllık zulmün şirinleştirilmesi için Eskişehir’de bir sergi açıldı.

SABETAİSTİ, EŞCİNSELİ ŞAPKA SERGİSİNDE…

Faruk Saraç, Cemil İpekçe, Yıldırım Mayruk, Erol Albayrak, Gönül Paksoy, Vural Gökçaylı gibi Sabetaist Yahudisinden eşcinseline kadar bir grup ne idüğü belirsiz modacının desteğiyle açılan sergi 22 Nisan tarihine kadar devam edecek.

O ŞAPKA, ZULMÜN 99. YILINDA ESKİŞEHİR’DE

16-22 Nisan tarihleri arasında Eti Arkeoloji Müzesinde gerçekleştirilecek sergide, Şapka İnkilabı’ndan günüme kadar Müslüman halka dayatılan bay ve bayan şapkalarından ve Mustafa Kemal’in giydiği şapkaların bire bir benzerlerinden oluşan şapka koleksiyonu sergilenecek. Şapka Sergisi etkinliğini ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’ vasıtasıyla himayesine alan Kastamonu Valiliği düzenliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum