Aktütün gökyüzünden nasıl görünüyor Paşa?

Aktütün gökyüzünden nasıl görünüyor Paşa?
Siyasi ve netameli konularda milletin büyük çoğunluğunun tersine görüşler vermeyi çok seven ve "Anayasa Mahkemesinin başörtüsü kararı gökyüzünden iyi görünüyor" diyen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'na, emekli bir havacının çocuğu o

"Peki, 17 şehidimiz ve Aktütün gökyüzünden nasıl görünüyor Paşa? Gökyüzüne çıkmaya vakit bulamıyorsanız yeryüzündeki en sevdiğiniz mekandan yani golf sahasından gördüklerinizi de anlatabilirsiniz."

Aktütün Karakolu'nda 17 askerimiz şehit düşerken Antalya'da Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksoy'la birlikte bir turnuvada golf oynayarak büyük tepki toplayan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, daha önce de "ilginç" açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Orgeneral Babaoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin üniversitelerde başörtüsünü yasaklayan kararı üzerine bir gazetecinin, ''Anayasa Mahkemesinin kararı gökyüzünden nasıl görünüyor?'' sorusuna, ''İyi görünüyor. Malumu ilan ettiler. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin, Anayasa Mahkemesinin kararları var. Başka bir şey çıkması anormal olurdu'' karşılığını vermişti. Aynı Paşa, Ergenekon Davasını da "bir defa Ergenekon'un ne olduğu belli değil" diyerek hafife almıştı.

Babaoğlu, gazetecilerin bir gazetede yer alan kurmay bir subayın "Ergenekon davası"ndan tutuklanması haberine ilişkin soruları üzerine bunun eski bir konu olduğunu kaydederek "bu konuda mahkeme süreci devam ediyor. Ergenekon'un da ne olduğu belli değil bir defa. Şu kadarını söyleyeyim; evrak sızmasıyla ilgili konu Ergenekon'dan önce" açıklamasında bulunmuştu.

"Bölgedeki başarımızdan gurur duyuyoruz"

Hava Kuvvetleri Komutanı, terör örgütüne yönelik sınır ötesi hava harekatlarına ilişkin bir soru üzerine de, bölgeyi devamlı gözlediklerini, Genelkurmay Başkanlığı'nın da değerlendirmeler yaptığını belirterek şunları söylemişti;

"Terörle mücadele öncelikli görevlerimizden… Görev verildiğinde biz yapmaya hazırız. Orada çok başarılı görevler yapıyoruz. Çok büyük emek, planlama var. Sonuçlarından gurur duyuyoruz"
 
Ufak bir sorumuz var

Siyasi ve netameli konularda milletin büyük çoğunluğunun tersine görüşler vermeyi çok seven ve "Anayasa Mahkemesinin başörtüsü kararı gökyüzünden iyi görünüyor" diyen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'na, emekli bir havacının çocuğu sade bir vatandaş olarak şu soruyu yöneltmek sanırım hakkım;

"Peki, 17 şehidimiz ve Aktütün gökyüzünden nasıl görünüyor Paşa? Gökyüzüne çıkmaya vakit bulamıyorsanız yeryüzündeki en sevdiğiniz mekandan yani golf sahasından gördüklerinizi de anlatabilirsiniz."

Rıfat Yörük/Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.