Kütüphanelerde Siyon Tehlikesi

Kütüphanelerde Siyon Tehlikesi
Masonik Rotary ve Lions kulüpleriyle Afrika’da ortaklaşa yaptığı sağlık yardımlarıyla binlerce çocuğun ölümüne sebep olan Bill Gates, Türkiye’nin kütüphanecilik sistemine el attı.

Türk kütüphaneleri Bill Gates tehlikesi altında. Dünyanın en büyük yardım kuruluşu olan Bill and Melinda Gates Vakfı “Kütüphan-e Türkiye Projesi” ile Türkiye’deki büyük kütüphaneleri ele geçirmeye hazırlanıyor. Kütüphanelere ücretsiz internet erişimi adı altında ABD’deki sistemi Türkiye’ye monte etmeye hazırlanan Gates’in, bu yolla Türkiye’nin beynine hâkim olabileceği endişesi dile getiriliyor.

KÜTÜPHANELERDEKİ TEHLİKE!

Gates, Masonik Rotary ve Lions Kulüpleriyle Afrika’da ortaklaşa yaptığı sağlık yardımlarıyla binlerce çocuğun ölümüne sebep olmuştu. Asıl amacı ülkelerin genetik yapılarını çıkarmak olan sözde sağlık faaliyetlerinin destekçi olan Gates, şimdi de ülkelerin kütüphaneleri el atıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin kütüphanecilik sistemini dünyaya yaymaya çalışan Gates, bu yolla ülkelerin kütüphanelerine de kolayca girmiş olacak. 17 ülkede hayata geçirilecek olan projede asıl amaç projenin gerçekleştirildiği ülkelerdeki kütüphanelere kolayca erişim sağlayabilmek.

“KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE” KİME HİZMET EDİYOR?

“Kütüphan-e Türkiye Projesi” adı altında yapılan faaliyete Bill Gates’in Bill and Melinda Gates Vakfı sponsor oldu. 50 Milyon dolarlık “Kütüphan-e Türkiye Projesi” ülkemizde ilk olarak Ankara’daki Milli Kütüphane’de hayata geçirildi. Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi’nin işbirliğinde yürütülen projenin açılışına Gates’in babası Bill Gates video konferans ile katıldı. Bill ve Melinda Gates Vakfı’na göre “Kütüphan-e Türkiye Projesi” ile toplumdaki fakir, işsiz, yaşlı, düşük gelirli, yetersiz eğitime sahip bireylerin ücretsiz internete erişimlerinin sağlanması hedefleniyor.

PROJE SAHİPLERİ MEMNUN…

Projenin Türkiye iletişim sorumlusu olan Prof. Dr. Ahmet Çelik, projenin 26 ilde 78 halk kütüphanesinde pilot uygulamanın başlayacağını açıkladı. Çelik, “Pilot proje için 3,2 milyon dolarlık fon ayrıldı. 2015’te Türkiye genelinde bin 118 halk kütüphanesi için 50 milyon dolarlık fon ayrılacak. Böylelikle kütüphanelerde bilgisayar, herkese açık ücretsiz internet ve kütüphane personeline internete erişim eğitimi verilecek” dedi. Projenin açılışında ilk konuşmayı video kaydıyla gerçekleştiren Bill Gates, bu programın Türkiye’de uygulanmasından memnun olduğunu ifade etti. Küresel Kütüphaneler Girişimi Direktörü Deborah Jacobs ise, proje ile ilgili diğer ülkelerdeki uygulamalardan örnekler verdi, projenin Türkiye’de hayata geçirilmesine tüm güçleriyle destek olacaklarını söyledi.

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum