G. Kore'de Batan Gemi İçin Umutlar Tükeniyor

G. Kore'de Batan Gemi İçin Umutlar Tükeniyor
Güney Kore’de 462 yolcusuyla batan gemideki arama çalışmaları sabah yeniden başladı. Ancak çoğu öğrenci kaybolan 280 kişi için umutlar azaldı. Aileler ise hükümete tepkili.

Güney Kore'de Incheon'dan Jeju Adası'na giderken Çarşamba günü batan gemiden şu ana kadar 179 kişi kurtarıldı, altı kişinin ise cesedine ulaşıldı.

Havanın aydınlanmasıyla bölgede arama ve kurtarma çalışmaları yeniden başladı. Kayıp 280 kişi için ülkedeki tüm arama ekipleri bölgeye yönlendirildi. 40’tan fazla askeri gemi ve helikopter çalışmalara katılıyor. Bölgedeki ABD savaş gemileri de iki helikopterle aramalara katılıyor. Kazazedelerin yakınları gece boyunca kıyıdan ayrılmayarak umutlu bir haber bekledi.

Ancak yetkililer umutsuz konuştu. Kurtarma çalışmalarını yöneten Cho Yang-Bok "Korkarım suyun altında kalanların kurtulma şansı çok az" dedi.

Güney Kore Sahil Güvenlik yetkililerinin verdiği bilgiye göre gemideki yolcuların 324'ü Incheon’dan ülkenin güneyindeki ‘Kore'nin Hawaii’si olarak bilinen Jedu Adası'na tatile gitmeye çalışan öğrenciler, 14'ü ise öğretmenleriydi. Gemide 29 da mürettebat vardı.

Yetkililer geminin anlaşılamayan bir şekilde su alması yüzünden batmış olabileceği ihtimalini dile getirdi. Ülkenin güneybatı kıyılarından 12 mil açıkta yan yatmaya başladığı ve bunun ardından tehlike sinyali gönderdiği belirtildi.

Aileler hükümete tepkili

Gemideki öğrencilerin aileleri kaza haberini almalarının ardından önce bilgi almak için liseye gittiler. Daha sonra ise kurtarma çalışmalarını izlemek üzere Jindo adasına geldiler. Burada bir spor salonunda geceyi geçiren aileler, hükümete ve kurtarma ekiplerine yeterli çaba gösterilmediği gerekçesiyle tepkili. Bir çok aile, yetkilileri yavaş davranmakla suçluyor.

Kurtarma çalışmaları hakkında bilgi vermekten kaçınan bir sahil güvenlik yetkilisi, geminin gövdesine oksijen pompalandığını söylemekle yetindi. Incheon merkezli Chonghaejin Marine Şirketi ise yerel medya aracılığıyla özür dileyen bir bildiri yayınladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.