Yıldırım'ın Avukatından İlk Açıklama!

Yıldırım'ın Avukatından İlk Açıklama!
Spor Hukukçusu Emin Özkurt, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararını değerlendirdi. Yıldırım'ın cezaevi süreci ne zaman başlayacak? Verilen kararın ertelenmesi mümkün mü?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Şike Davası'nda itirazları reddetti. Bu kararla Aziz Yıldırım cezaevine girecek. Peki Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'ın cezaevi süreci ne zaman başlayacak? Verilen kararın ertelenmesi mümkün mü?

Spor Hukukçusu Emin Özkurt şu ifadeleri kullandı:

"Ocak ayında çıkan Yargıtay kararıyla birlikte artık infaz sürecine ne zaman geçileceği konuşulmaya başlanmıştı. Kararın infazı için Yargıtay'dan İstanbul'a tebliğ yapılacak. Bence uygun olan Aziz Yıldırım'a gelmesi için davet yapılması lazım. Ancak 2 yıl 2 aylık bir süre olacağı için yakalama emri de çıkarılabilir. Ancak ben kendisine tebligat ile bildirim yapılacağını düşünüyorum. İnfaz süreci tebligat ile başlayacaktır."

ERTELEME HAKKI OLABİLİR Mİ?

"Kararın infazının ertelenmesi için başvuruda bulunabilirler. Kararın infazını 6 ay erteleme olabilir. Ancak bu başvuru yapılacak yere bağlı, kararı verecek kuruma bağlı. Aziz Yıldırım'ın 'erteleme başvurusu' hakkı var."

AZİZ YILDIRIM'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Milliyet'a konuşan Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, Ulusal Yargı Ağı UYAP sisteminde henüz dosyanın Yargıtay'da olduğunu gördüğünü bu nedenle haberlerin neye dayanılarak yapıldığını bilemediklerini gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.