Bank Asya ATM'sinde Skandal Olay!

Bank Asya ATM'sinde Skandal Olay!
Bank Asya ATM’lerinden para çeken vatandaşların, Başbakan Erdoğan’a türlü hakaretler yazılı paralarla karşılaştıkları öne sürülürken, Banka topu taşeron firmaya attı.

Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Bank Asya ATM’lerinde işlem yapan vatandaşlar büyük bir skandalla karşılaştıklarını iddia ettiler. Bankadan para çekmek için ATM’de işlem yapan bir vatandaş, ATM’den üzerinde Başbakan Erdoğan’a türlü hakaretler yazılı paralar verildiğini öne sürdü.

PARALELCİLERİN EL YAZISI KORKUSU!

Paraların üzerindeki yazıların, kimin yazdığının tespit edilememesi amacıyla özel kaşe usulüyle basıldığı görülürken, ATM’den çektiği 50 TL’lik banknotların üzerindeki ‘Başçalan’, ‘Hırsız’, ‘Rüşvetçi’, ‘Tayyip’ ifadelerini sonradan fark ettiğini söyleyen vatandaş, bir iftiraya kurban gitmemek için herhangi bir girişimde bulunamadığını söyledi.

“ATM’LER PARALARIN SERİ NUMARALARINI KAYDETSİN”

Bir de öneride bulunan vatandaş, ATM’lerde işlem gören tüm paraların seri numaralarının kaydedilmesi yönünde bir sistem oluşturulması halinde vatandaşın bu gibi sıkıntılarının önlenebileceğini, ayrıca önerisi ile ATM’lerden sahte ve eksik para verildiği yönündeki yakınmaların da ortadan kaldırılabileceğini söyledi.

para2.jpg

BANKA: “BİZ DEĞİL, TAŞERON FİRMA PERSONELİ SORUMLU!”

Bu arada konuyla ilgili görüşlerine başvurulan Bank Asya yetkililerinin, kendilerine iletişim hizmeti veren ‘Kripto İletişim Danışmanlığı’ adlı şirket aracılığıyla bir açıklamada bulunduğu ve açıklamanın şu şekilde olduğu öğrenildi:

BANK ASYA, TOPU TAŞERON FİRMA PERSONELİNE ATTI

“08.04.2014 tarihinde, Bursa ilinde bankamıza ait ATM cihazlarından çekilen ve üzerinde hakaret içeren ifadeler yer alan banknotlar ile ilgili basında haberler yer almaktadır. Bankamız şubeleri dışında konuşlandırılan ATM'lere para yükleme işlemleri bankamızca değil, sektördeki birçok bankaya profesyonel hizmet veren taşeron firma personeli tarafından gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda, bankamız ATM'lerine müşterilerimiz veya müşterimiz olmayan üçüncü şahıslar tarafından da para yatırılmaktadır.  Yatırılan paralar, ATM'lerimize para yükleyen taşeron firmamız tarafından tekrar ATM'lerde kullanılmaktadır. Özetle, bankamızın bu paralar ile ilgili fiziki kontrolü bulunmamaktadır.”

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

Söz konusu banknotlara bankaları dışında diğer bankaların ATM'lerinde de rastlanıldığını savunan Bank Asya, konu üzerinde gerekli incelemelere başladığını ve ilgili Cumhuriyet savcılığına fail veya faillerin tespiti ve cezalandırılması talebiyle suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum