Haşim Kılıç Aynı Yalanla Karşı Karşıya

Haşim Kılıç Aynı Yalanla Karşı Karşıya
Anayasa Mahkemesi'nde görülen kritik davalarda demokrasi ve özgürlükten yana tavır sergileyen AYM Başkanı Haşim Kılıç, 2008 yılında yalanlanmasına rağmen yine aynı yalanla karşı karşıya.

İBDA-C'nin yayın organı Furkan Haber'in Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yıllar önce çekilen fotoğrafını yayınlamasının ardından başta Aydınlık, Ulusal Kanal, Sözcü, Cumhuriyet ve Oda TV okuyucu ve izleyicileriyle paylaştı.

6 YIL ÖNCEKİ İDDİA YENİDEN GÜNDEMDE

Fotoğrafta Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Salih Mirzabeyoğlu ile aynı masada olduğu görülüyor. 6 yıl önce Aydınlık Dergisi'nin dillendirdiği iddia, dün ve bugün hükümet karşıtı yayın yapan basın organları tarafından yeniden servis edildi. Aydınlık Dergisi, 22 Haziran 2008 yılında çıkardığı sayısında Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ın İBDA-C'ye üye olduğunu iddia etmiş, Kılıç da bu iddiayı kesin bir dille yalanlamıştı.

HAŞİM KILIÇ NEDEF HEDEFTE?

Aydınlık, 6 yıl önce yaptığını bugün de Sözcü, Ulusal Kanal ve Oda Tv'yi de yanına alarak tekrarladı. Haşim Kılıç ile Salih Mirzabeyoğlu'nun yıllar önce çekilen fotoğrafının bugün servis edilmesi kafalarda soru işareti oluşmasına sebep oldu.

İşte o sorular:

-Haşim Kılıç ulusalcılar tarafından neden hedef tahtası haline getirildi?

-Fotoğrafı yayınlayanlar kime hizmet ediyor?  

-Haşim Kılıç ile AK Parti Hükümeti arasını bozmak için mi bu fotoğraf servis edildi?

-Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç yıpratılmak mı isteniyor?

-28 Şubat yargısının müebbete mahkum ettiği Salih Mirzabeyoğlu'nun olası tahliyesinin önüne geçmek için mi fotoğraf gündemde tutuluyor?  

ÖZAL TARAFINDAN AYM ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

İlkokul, ortaokul ve liseyi Yozgat'ta okuduktan sonra 1968 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne girdi ve 1972 yılında mezun oldu. 1974 yılında Sayıştay Başkanlığı'nda denetçi yardımcısı olarak göreve başladı. Denetçi, başdenetçi unvanlarını aldıktan sonra 1985 yılında Sayıştay üyeliğine, beş yıl süren üyelikten sonra da 1990 yılında Turgut Özal tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. Anayasa Mahkemesi'nin 7 Aralık 1999 günkü toplantısında, açık bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne seçildi. 7 Aralık 2003 tarihinde yeniden Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne seçildi. 22 Ekim 2007'de Tülay Tuğcu'nun yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçildi. (Bilgiler Wikipedia'dan alınmıştır.)

Peki Haşim Kılıç bir hukuk adamı olarak Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda hangi kararların alınmasında katkısı oldu?

Görev yaptığı süre boyunca ‘özgürlükçü' ve ‘demokrat' bir duruş sergileyen Kılıç, 28 Şubat sürecinde Necmettin Erbakan'ın genel başkanlığını yaptığı Refah Partisi'nin kapatılması davasında açık bir şekilde ‘hayır' oyu verdi. Her zaman parti kapatmaya karşı olduğu yönünde beyanlar veren Kılıç, 2007 senesinde büyük tartışmalara sebebiyet veren ve Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinden önce ortaya atılan 367 şartının aranmasının ülkeyi kaosa sürükleyeceğini ifade etti.

Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Abdurrahman Yalçınkaya'nın 2008 yılında AK Parti'ye açtığı kapatma davasında Haşim Kılıç bir dik duruş sergileyerek AK Parti'nin kapatılma oylamasında 11 üyeli mahkemede 6 ret oyu veren üyeden biriydi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.