Irmağa giren yunus kurtarıldı

Irmağa giren yunus kurtarıldı
Bartın Limanı’ndan ırmağa giren yunus, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve AFAD ekipleri tarafından 2 saat süren çalışmanın ardından tekrar denizle buluşturuldu.

Gashaneburnu mevkiinde Bartın Irmağı’nda yunus olduğunu fark eden vatandaşlar durumu Bartın Hayvanlar Koruma ve Yaşatma Derneği’ne bildirdi. Dernek Başkan Yardımcısı Hatice Şenol Dağlıoğlu, ırmak kenarına gelerek AFAD ve Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’na haber verdi. Olay yerine gelen ekipler bir süre inceleme yaptıktan sonra ırmağa bot indirerek yaklaşık 3 metre uzunluğunda olduğu tespit edilen yunusun yanına gitti. Ekip, etrafında daireler çizerek ırmakta dolaşan yunusun arkasına geçti ve yunusun liman tarafına doğru yüzmesini sağladı. Botun önünde limana doğru giden yunus, 2 saat süren çalışmanın ardından tekrar denizle buluşturuldu. Balıkçılar, yunusun limandaki kefallerin peşinde ilerlerken ırmağa girmiş olabileceğini söyledi.

Dernek Başkan Yardımcısı Dağlıoğlu, yunusun ırmakta olduğunu tespit ettikten sonra ekiplere haber verdiğini anlatarak, "Yunusu sabah saatlerinde gördük. Buradan denize ulaştırılması gerekir. Aksi halde tatlı suda ölme riski var. İnşallah denize döndürülür ve kurtulur. Daha önceden böyle ırmağa giren yunuslar ölmüştü" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.