Trakya Üniversitesi'nde büyük vurgun

Trakya Üniversitesi'nde büyük vurgun
Trakya Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde satın alma sorumlusu olarak görev yapan Mehmet A., firmalardan aldığı malların ödemesini yapmış gibi makbuz imzalatarak ortadan kayboldu.

Üniversite, Mehmet A. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, hesaplarda yapılan incelemelerde Mehmet A.'nın 500 bin TL parayla ailesini bırakarak, yurt dışına kaçtığı tespit edildi.Edinilen bilgiye göre, TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi alt katında bulunan ve üniversite tarafından işletilen restoran ve marketlerden para aldığı belirlenen Mehmet A.'nın işe gelmediği tespit edildi. Yaşanan olayın ardından sosyal tesislere çeşitli ürünler getiren firmalardan kendilerine ödeme yapılmadığı yönünde şikayetler gelmesi üzerine inceleme başlatıldı. İnceleme sonrasında Mehmet A.’nın makbuz karşılığında firmalara ödeme yapıldığı şeklinde gösterdiği ancak ödeme yapmadığı anlaşıldı.

TÜ’de 5 yıldan beri çalışan Mehmet A.’nın hafta başından bu yana işe gelmemesi üzerine, araştırmaya başlayan TÜ yetkilileri, Mehmet A.'nın mazeretsiz bir şekilde ortadan kaybolduğunu fark etti. Evli ve 2 çocuk babası Mehmet A.'nın ailesini bırakarak yurtdışına kaçtığı tespit edildi.
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili olarak adli soruşturma başlatırken, üniversite yönetimi de idari soruşturma başlattı.Öte yandan, Mehmet A.'nın daha önce Kapıkule Gümrük Kapısı’nda çalıştığı ve jandarmanın 2004 yılında başlattığı rüşvet operasyonunda gözaltına alınarak 10 arkadaşıyla birlikte tutuklandığı, bir süre hapiste kaldıktan sonra tahliye edildiği biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.