Öğrencilere Meteorolojik Faaliyetler Eğitimi

Öğrencilere Meteorolojik Faaliyetler Eğitimi
Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde lise öğrencilerine Meteorolojik faaliyetlerin tanıtımı eğitimi verildi.

Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde lise öğrencilerine Meteorolojik faaliyetlerin tanıtımı eğitimi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında meteorolojik faaliyetlerin okullarda ve yaygın eğitim kurumlarında tanıtımına ilişkin işbirliği protokolü çerçevesinde Pazarlar Çok Programlı Lisesi konferans salonunda Kütahya İl Meteoroloji Müdürlüğünce ÇPL öğrencilerine meteorolojik faaliyetlerin tanıtımı eğitimi verildi.

Pazarlar Çok Programlı Lisesi idarecileri, öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı eğitim, Kütahya İl Meteoroloji Müdürü Zihni Kale ve Araştırmacı Veysel Çıplak tarafından gerçekleştirildi.

Öğrencilerin ilgi ile takip ettikleri eğitimde ilk olarak "Hava Durumu" tahmin, analiz ve yayımlanması ile ilgili bilgiler verildi.

Eğitimde Kütahya İl Meteoroloji Müdürü Zihni Kale ve Araştırmacı Veysel Çıplak tarafından Meteorolojik verilerin toplanması için kullanılan gözlem istasyonları, bu istasyonlarda kullanılan malzemeler ve yapılan çalışmalar, anlık, yakın ve uzak vadede hava tahminlerinin nasıl yapıldığı anlatıldı ve meteorolojik verilerin alınmasında geçmişte ve günümüzde kullanılan aletler tanıtıldı. Ayrıca Pazarlar ilçesinde insansız ölçüm istasyonu kurulduğu ifade edildi ve gönüllü meteorolojistlik ile ilgili bilgi verildi.

Meteorolojik Faaliyetlerin Tanıtımı Eğitimi, Öğretmen ve Öğrencilerin meteoroloji alanı ile ilgili merak ettikleri soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

Eğitime katılan öğrenciler, “Meteorolojik Faaliyetlerin Tanıtımı Eğitimini bizlere veren Kütahya il Meteoroloji Müdürü Zihni Kale´ye ve Araştırmacı Veysel Çıplak´a teşekkür ederiz” sözleriyle verilen eğitimden duydukları memnuniyetlerini ifade ettiler.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.