Japonya Başkonsolosluğu'na siyah çelenk

Japonya Başkonsolosluğu'na siyah çelenk
Sinop’ta kurulması planlanan nükleer santral için, Japon Parlamentosu’nda bugün yapılacak oylama öncesi, bir grup nükleer karşıtı, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde öğlen saatlerinde basın açıklaması yaptı.

Kendilerini Nükleer Karşıtı Platform olarak tanıtan topluluk daha sonra bahçeye üzerinde Türkçe, İngilizce ve Japonca, ‘Nükleer Anlaşmaya Hayır De’ yazılı siyah çelenk bıraktı. 

Nükleer karşıtı grup Levent’te Japonya Başkonsolosluğu’nun bulunduğu plazanın önünde ‘Nükleer Anlaşmaya Hayır De’ yazılı pankart açarken, basın açıklamasını okuyan Nükleer Karşıtı Platform temsilcisi Pınar Demircan, “Çernobil ve Fukuşima’nın dünyaya ve insanlığa bıraktığı izlerin gerçek boyutu henüz kavranıyor. Türkiye gibi zaten 1986 nükleer felaketinin gizli mağduru olan, sismik olarak dünyanın en hareketli coğrafyasına sahip; diğer yandan teknik ve hukuki alt yapısı ve mühendislik, bilim adamı kadroları yetersiz bir ülkeye riskli ve kirli nükleer santraller pazarlanması her şeyden önce ahlaken kabul edilemez. Nükleer bir tesis, diğer tüm endüstriyel ve enerji tesislerinden farklıdır. Geri dönülmez tehlikelere yol açacak riskleri beraberinde getirir. Bugün 17 Nisan Japon Parlamentosu ve 26 Nisan Çernobil’in anmasından sadece dokuz gün öncesine tarihi bir yanlış daha yapılarak yeni felaketlere sebep olunacak kararlar alınmak üzeredir. Bu Çernobil’de Fukuşima’da zarar gören, hayatını kaybeden, kanser olarak hayatına devam eden, ya da başlayan insanların çektiği acıyı umursamamaktır" dedi. Pınar Demircan, daha sonra Çernobil’in 28’inci yıl dönümü 26 Nisan’da Sinop’ta düzenlenecek miting için çağrıda bulundu. Açıklama sonrası topluluk olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.