O Polisler Hakkında Suç Duyurusu!

O Polisler Hakkında Suç Duyurusu!
Adana'da MİT'e ait tırların durdurulması soruşturmasını yürüten ve HSYK kararıyla Trabzon'da görevlendirilen savcı Aziz Takçı, bazı polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesiyle suç duyurusunda bulunan savcı Aziz Takçı, hakkında tutanak tutan Terörle Mücadele Şube Müdürü ve 10 polis memurundan şikayetçi oldu.

Şikayet dilekçesinde, geçen hafta yasa dışı dinlemelere yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanan ikisi emniyet müdürü 6 polisin cezaevine götürülüşü sırasında yaşananları anlatan Takçı, nöbetçi cumhuriyet savcısı olarak polislere şüphelileri arka kapıdan araca bindirmelerini emrettiğini kaydetti.

Basın mensuplarının görüntü almalarına izin verilmemesi gerektiğini orada bulunan polislere söylediğini belirten Takçı, polisler tarafından tutulan tutanağın da basına sızdırıldığını iddia etti.

Öte yandan Takçı'nın hakim eşi Selma Rahşan Takçı da Adana Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçeyle, bir gazetede ve internet sitesinde yer alan habere ilişkin "iftira", "hakaret", "yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs"ten suç duyurusunda bulundu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.