İslam Dünyasında Ateşler Yükseliyor

İslam Dünyasında Ateşler Yükseliyor
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "İslam dünyasına baktığımızda bütün başkentlerden ateşler yükseliyor. Yüce Kur'an, yüce Peygamberimize, birbirinize kardeş olun dedi ama kardeş kardeşi katlediyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesinde düzenlenen Kutlu Doğum programına katıldı.

Emrullah İşler burada yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası'nın Türkiye ve yurt dışında dolu dolu yaşandığını belirterek Hz. Muhammed'in hayatından kesitler anlatı.

Haftanın tam anlamıyla yaşanması için çeşitli tavsiyelerde bulunan İşler, şunları kaydetti:

"Zira Allah'a ulaşmanın ve Allah'ın sevdiği bir kul olmanın yolu Peygambere imandan ve onu örnek almaktan geçmektedir. Peygamberimizde, kendimiz, ailelerimiz, toplumumuz, milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlık için kurtuluşun reçetesi vardır. Mutluluk reçetesi vardır. Her iki dünyayı cennete çevirmenin reçetesi vardır. Onun hayatı, karanlıkları aydınlatıcı, huzuru, barışı, refahı ve mutluluğu tesis edici başarılı örneklerle doludur."

Peygamber efendimizin hayatının insanlık için kılavuz olduğunu vurgulayan İşler, modern zamanlarda her toplumda ve coğrafyada çeşitli siyasi ve sosyal sebeplerle insani, ahlaki ve dini birçok değerin yozlaşmaya ve örselenmeye maruz kaldığını belirtti.

İnsanlığın atası Hz. Adem'den bugüne kadar herkesin samimiyet sınavına tabi tutulduğunu ifade eden İşler, "Samimiyet içi dışı bir olmak, Hz. Mevlana'nın ifadesiyle göründüğü gibi olmaktır. Samimiyet içten ve gönülle bağlılıktır. Hesabi değil, hasbi olmaktır. İki yüzlülükten uzak durmaktır, aldatmamaktır, aldanmamaktır, ilişkilerde çıkar gözetmemektedir. Kısacası her işi Allah için yapmaktır" şeklinde konuştu.

İslam dünyasında ateşler yükseliyor

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de Peygamberimizin yöneticilere karşı samimi olduğunu vurgulayarak, bütün insanların samimiyetini yeniden gözden geçirmesini tavsiye etti.

İslam dünyasında son dönemlerde büyük acıların yaşandığını ifade eden Görmez, şöyle devam etti:

"İnsan sadece kendi Müslümanlığını unutmakla kalmadı, insan kainatın Müslümanlığına, kainatın da teslimiyetine müdahale ederek dünyanın düzenini bozmaya başladı. Onun için bizim insan yetiştirme düzeneğini yeniden ele almamız gerekiyor. Hele hele İslam dünyasına baktığımızda bütün başkentlerden ateşler yükseliyor. Yüce Kur'an, yüce Peygamberimize, birbirinize kardeş olun dedi ama kardeş kardeşi katlediyor. Yüce Kur'an bize bütün kainata karşı şefkatli, merhametli olun dedi, ama insan gittikçe zalimleşiyor. İnsan insanın kurdu oluyor elbette. Kardeşlerin arasına fitneler girdi. Hakikatle aramıza binlerce perde girdi. Herkes suni, her şey gösteri ve gösteriş, her şey reklam, her şey propaganda, bunların hiçbirini hakikati ifade etmiyor. Oysa hakikati ifade edebilmek için bizim bütün bunları ortadan kaldırıp yaratıcıyla ilişkilerimizi gözden geçirerek, samimiyet esası üzerine yeniden kurmamız gerekiyor" diye konuştu.

Öğrencilere seslenerek, bilginin peşini bırakmamaları tavsiye eden Görmez, Hz. Muhammed'in hayatını okumalarını istedi.

Programa katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Kutlu Doğum Haftasıyla ilgili konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı İşler ile Başkan Görmez, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Camisi'ni hizmete açtı. Camide namaz kılan İşler ve Görmez, Kongre ve Kültür Merkezinde "Zamanı Aşan Çizgiler" isimli hat ve ferman sergisini açtı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum