Habervaktim'e 'golf' muhtırası!(KARA MİZAH)

Habervaktim'e 'golf' muhtırası!(KARA MİZAH)
Sonbaharla birlikte kimimiz ayvayı yerken, sitemiz de acaip bir muhtıra yedi. Emekli General Çağdaş Gerilim "Habervaktim"e geceyarısı bir e-muhtıra yolladı.

"Golfçü Paşa"yla ilgili yayınlarımızı şiddetle kınadığını belirten Gerilim "golf oynamayıp yan gelip yatsa daha mı iyi olurdu? Hiç olmazsa spor yapıp vücudunu dolayısıyla da kafasını sağlamlaştırıyor" dedi. Çağdaş Gerilim'in zehir-zemberek açıklaması şöyle:

"Siteniz Habervaktim'i, maksatlı haber ve yorumlarından dolayı şiddetle kınıyorum. Neymiş, 17 şehit verdiğimiz Aktütün karakolu baskını sırasında Hava Kuvvetleri komutanımız Antalya'da golf oynuyormuş. Ya ne yapsaydı? Hem Başbakan bile 'askerlik yan gelip yatma yeri değildir' dememiş miydi? Paşamız da Başbakan'a bağlı bir komutan olduğundan bağlılığını ispatlamak için yan gelip yatmamış, golf oynayarak vücudunu dolayısıyla da kafasını sağlamlaştırmak istemiş. Hem koskoca komutan golf topuyla oynamayacak da havan topuyla mı oynayacaktı?

"Golf oynamak, medeni olmanın en bariz göstergesidir"

Sizlere Atatürk'ün golfle ilgili şu unutulmaz sözünü hatırlatırım. 'Golf oynamak medeni olmanın en bariz göstergesidir' Demek ki neymiş? Golfsüz medeniyet olmuyormuş. Anlamadım. Atatürk'ün böyle bir sözü yok mu? Canım, yoksa bile yaşasaydı mutlaka bu anlama gelecek bir söz söylerdi. Gerekirse, Anadolu Ajansının sloganı gibi biz de bir söz uyduruverirdik.

Eleştirdiğim diğer bir konu da, Ramazan Bayramına 'Şeker Bayramı' dendi diye ortalığı ayağa kaldıran siz gericilerin, paşanın katıldığı turnuvanın adının bile 'Ramazan Bayramı Turnuvası' olduğunu hiç yazmamanız… Çünkü, dini konularda hassas olduğunu ve halkıyla ters düşmediğini herkesin bilmesini istemiyorsunuz.

Paşamızın turnuva süresince kaldığı yerse Karpuzkaldıran Askeri Dinlenme Kampı. İstese beş yıldızlı bir otelin kral dairesinde rahatlıkla kalabilecek komutanımız, askerlerinden ayrılmamak için askeri kampı tercih ediyor. Fedakarlığın bu kadarına da pes doğrusu.

Belek'te tere belendi

Serik'teki şehit cenaze törenine katılmadığı için eleştirenlere de şunları söylemek istiyorum. Adamcağız zaten turnuvada 10 kişi arasında 9. olabilmiş. Üstelik kendinden daha kıdemsiz olan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksoy bile onu geçerek 5. olmuş. Bir insan bu kadar acılı, bu kadar üzüntülüyken yani kendisi teselliye muhtaçken başkasını teselli edebilir mi? Niçin bunu düşünmüyorsunuz? 

Üstelik maçtan yeni çıkmış. Yani terli terli. Gidip yıkanıp üniformalarını giymesi, brövelerini takması kolay bir şey mi sanıyorsunuz? Askerlerin kana belenmesi tabii ki hepimizi derin üzüntülere garketti. Ancak benim paşam da Belek'te tere belendi. Kısacası, bu vatan için kimimiz can, kimimiz vergi, kimimiz rüşvet veririz. Kimimiz kan, kimimiz ter, kimimiz de kurtlarımızı dökeriz. Ama hepsi sonuçta vatan için yapılır. Bu vatan için bir litre kan döken de, bir litre ter döken de, geçinemeyip üzerine benzin döken de bizim için kutsaldır"

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Kara mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.