Profesör Everest'ten sağ kurtuldu

Profesör Everest'ten sağ kurtuldu
Everest Dağı’nda meydana gelen ve şu ana kadar 12 kılavuzun ölüm haberinin geldiği çığ faciasından Türk dağcı Prof. Gülnur Tumbat kurtuldu.

Zirve tırmanışı yapan ekibin içinde yer alan Amerikan San Fransisco State Unıversty öğretim üyesi Prof. Dr. Gülnur Tumbat, Denizli’deki yakınlarına mesaj atarak durumunun iyi olduğunu, kendisini merak etmemelerini bildirdi.

Denizlili öğretmen baba ile terzi annenin kızı 39 yaşındaki Prof. Dr. Gülnur Tumbat, ODTÜ Çevre Mühendisliği’ni bitirdikten sonra akademik hayatına Amerika’da devam etti. San Fransisco State Universitesi’nde öğretim üyesi olarak yaşamını sürdüren Prof. Dr. Tumbat, dünyanın 8 büyük zirvesine tırmanma hedefini gerçekleştirmek için Everest Dağı’na yapılan tırmanışa katıldı. Bugüne kadar Güney Amerika'daki 6 bin 962 metrelik Aconcagua, Kuzey Amerika'daki 6 bin 195 metrelik McKinley, Afrika'daki 5 bin 963 metrelik Kilimanjaro ve Avrupa kıtasındaki 5 bin 633 metrelik Elbrus dağlarının zirvesine çıkmayı başaran zirvelerdeki Türk kızı Gülnur Tumbat, beşinci zirvesi olan Everest’e tırmanırken çığ faciası yaşandı.

KARDEŞİNE MESAJ GÖNDERDİ

Bu sabah dağcıların iplerini kontrol ettiği sırada ikinci kamp yakınlarına düşen çığda 12 Şerpa kılavuzu yaşamını yitirdi. Kayıp 3 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü öğrenilirken 8 bin 850 metre yükseklikteki Everest’e tırmanmak için hava koşullarının düzelmesini bekleyen dağcılar arasında bulunan Prof. Dr. Gülnur Tumbat’tan iyi haber geldi. Prof. Dr. Tumbat, olayın duyulmasının ardından Denizli’de yaşayan kardeşi yeminli tercüman Aynur Orman’a mesaj göndererek durumunun iyi olduğunu belirtip, kendisini merak etmemelerini söyledi. Prof. Dr. Tumbat, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabından da yaşanan olayı duyurdu ve sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

'Zirvedeki Türk kızı' olarak bilinen Prof. Dr. Gülnur Tumbat, bu sabah İngilizce olarak, “Bu sabah uyandım, büyük bir çığ. Çok kayba ve yaralanmalara neden oldu. Icefall hemen altında Camp1. Bazıları bizim Şerpa (kılavuz). Mike, Eric, Ben, Andy ve daha bir çok kahraman yukarı koştu küreklerle. Büyük kurtarma operasyonu düzenleniyor şu an. Kayıp ve yaralılar için dua edin. Ben iyiyim, merak etmeyin. Ekibim ile kamptayım” mesajını paylaştı. Prof. Dr. Tumbat, sayfasında Everest’te bulunduğu kamptan dün çektiği fotoğrafı da paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.