Soykırım Hikaye Asıl Ermeniler Katletti

Soykırım Hikaye Asıl Ermeniler Katletti
Prof. Akgündüz, sözde Ermeni Soykırımı iddialarıyla ilgili “Soykırım hikaye.. Asıl Ermeniler yarım milyondan fazla Müslüman’ı katletti” dedi.

Sözde Ermeni Soykırımı iddialarının 100. yılına yaklaşması nedeniyle faaliyetlerini artıran malum çevre ve ülkelere, Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü ve Osmanlı Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akgündüz’den ders verir niteliğinde açıklamalar. “Müslüman Türk milletinin katliam yapmadığı halde suçlanmaya devam edilmesi, tarihî ve ilmî değil, sadece siyasîdir” diyen Akgündüz, “Tehcir Yasası’nın çıkarılma nedeni, Ermenilerin doğuda yarım milyondan fazla Müslüman’ı katletmesidir. Yasa ile sürülen Ermeniler, katliam sonucu değil ağır yol şartlarından ve açlıktan ölmüşlerdir” dedi.

“KİN VE NEFRET ATEŞİNİ YAKTI”

Ermeni meselesinin maalesef İslam âleminde ve Gayr-i Müslim dünyada yeterince bilinmediğini veya yanlış bilindiğini kaydeden Prof. Akgündüz, “Ermeni Meselesi, neredeyse bir buçuk asır önce kucağımızda bulduğumuz, bugüne kadar da taşımak zorunda olduğumuz bir meseledir. Muhataplarının dışında pişirilen ve geliştirilen bu sorun, bin yıldır birbirine el kaldırmamış iki milleti bıçak sırtı gibi ikiye ayırmış, sönmeyen bir kin ve düşmanlık ateşini yakmıştır” dedi.

“OSMANLI, ERMENİ MESELESİ’NİN MÜSEBBİBİ DEĞİL, MUHATABIDIR”

“Ermeni iddiaları Ermeni milletine hiçbir şey kazandırmamıştır” diyen Akgündüz, “Osmanlı, Ermeni Meselesi’nin müsebbibi değil, muhatabıdır. Osmanlı kendi ülkesinde bir Ermeni Meselesi çıkarayım da şu Ermenilerden kurtulayım diye de uğraşmamıştır. Ermeni Meselesi, Rusya'nın, İngiltere ve Fransa'nın Osmanlı'nın başına sardığı bir musibettir. Devleti zaafa uğratmak için, daha da ötesi Osmanlı'yı tarih sahnesinden silmek için başvurulan uluslararası bir oyundur. Ermeniler bu oyunun icracısı olmuştur. Oyuna gelmişlerdir” diye konuştu.

“ERMENİLER KATLİAM YAPTI”

Berlin Antlaşması’nın ardından Rusya’nın gazıyla Ermenilerin bölgede terör örgütleri kurup devlete karşı ayaklandıklarını belirten Rektör Akdoğan, “ I. Cihan Harbi’nde ise Ermeniler yine Rusya’nın desteği ile Osmanlı Devleti’ni arkadan vurmaya başladı. Hatta Müslüman katliamlarına başladı. Ermenilerce, katledilen Müslüman sayısı ise yarım milyondan fazladır. Bütün tedbirlere rağmen Ermenilerin girişimleri durmayınca, doğu ve güneydoğudaki 500 bin Ermeni için tehcir (mecburi göç) kararı alındı. Asker himayesinde Irak, Suriye ve Lübnan’a sürgün edilen Ermenilerden bazıları yolda ağır yol şartlarından ve açlıktan ve bazıları da daha evvel yakınları Ermeniler tarafından katledilen bazı sivil ahali tarafından telef edilmişlerdir” şeklinde konuştu.

“TEHCİR KUR’AN’A DAYANMAKTADIR”

“Alınan bu zorla tehcir kararı, Kur’an’ın emriyle Hz. Peygamber’in Nadiroğulları kabilesine uyguladığı cela yani ülke güvenliği açısından tehcir uygulamasına dayanmaktadır” ifadelerini kullanın Prof. Dr. Akgündüz, “Kısaca aslı astarı olmamasına rağmen, bir asra yakındır Ermeni katliamı iddialarıyla suçlanan Müslüman Türk milletinin katliam yapmadığı halde suçlanmaya devam edilmesi, tarihî ve ilmî değil, sadece siyasîdir. Osmanlı Arşivlerini açan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu iddialara en güzel cevabı vermiştir.”

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum