Peres'i Öven Selçuk’a Tepkiler Çığ Gibi Artıyor

Peres'i Öven Selçuk’a Tepkiler Çığ Gibi Artıyor
TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, “Sami Selçuk’un sözleri, yıllarca Türkiye’deki üst yargının ne olduğunu gözler önüne seriyor.

Kale almıyorum. Ama Sayın Başbakan, ‘one minute’ demesiyle bütün Müslümanların, bütün Filistinlilerin, bütün mazlumların yüreğine su serpmişti. Bu da gösteriyor ki dünyada makas değişikliği olmuştur” diye konuştu.  

“BU ZİHNİYETE DİYECEK BİR ŞEY YOK”

Selçuk’un söz konusu açıklamalarına göz yuman Samanyolu TV’yi de eleştiren Yıldırım, “Bu kanal son dönemde kendisini ortaya koymuştur. Maalesef Filistin’de öldürülen, kolu kırılan çocuklara üzülmeyen, Mavi Marmara’da ölen 9 masumu şehid olarak tanımayan bir zihniyete diyecek bir şey yok. Herkes kendi düşüncesi ve fikriyatı doğrultusunda hareket ediyor. Bunlar üzücü olaylardır. Bu zihniyete, Türk milleti 30 Mart seçimlerinde gereken cevabı vermiştir” açıklamalarında bulundu.

“İSRAİL’İN HİSLERİNE TERCÜMAN OLMUŞTUR”

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Filistin Dostluk Gurubu Genel Sekreteri AK Parti SamsunMillevekili Cemal Yılmaz Demir ise, “Başbakanımızın malum Davos zirvesinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e tarihte hiçbir İsrail liderinin maruz kalmadığı bir tepkiyi göstererek, ezilenlerin, mazlumların hissiyatını dile getirmiş, onların hislerine tercüman olmuştur. Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk da açıklamalarıyla İsrail’in hislerine tercüman olarak, engin entelektüel dehasından bizleri mahrum etmemiştir.” dedi.

Demir, açıklamasını şöyle tamamladı: “Filistinli çocukların, kadınların, insanların iki elinin Sami Selçuk’un yakasında olacağıdır. İnancımız gereği insan sevdikleriyle beraber haşr olacaktır. Dilerim ki, Sami Selçuk da yere göğe koyamadığı Şimon Peres’le ebedi alemde beraber olsun.”

“İHANET İÇİNDELER”

Filistin Dostluk Grubu Saymanı AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan da, “Bir dönem Yargıtay Başkanlığı gibi önemli bir koltukta oturan Selçuk’un Başbakanı eleştirip, Peres’i dünyanın en kibar ve en nazik adam olarak takdim etmesini vatana ihanetten daha öte görüyorum. Bu ülkenin ekmeğini yiyen, bu ülkenin vergileri ile hayatını sürdüren birine belki daha fazla şeyler söylemek istiyorum ama bu en basiti ile vatana ihanettir. Paralel yapının da bugüne kadar içi boş ama ismi bir şeyler ifade ettiği inanılan Türkiye aleyhtarı insanları ekrana çıkarması da bunların ihanet içinde olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum