İhanet Belgeleri Kurtarıldı

İhanet Belgeleri Kurtarıldı
Adana’da paralel örgüte ilk darbeyi vuran cesur yargı ve emniyet mensupları, yasa dışı dinleme yapan çetenin emniyet bilgisayarlarından alelacele sildiği tape izlerini kurtarmayı başardı.

İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in talimatıyla kurulan profesyonel birim, İstihbarat ve Organize Şube Müdürlüklerinde kümelenen paralelciler tarafından silinen bir çok yasa dışı dinleme kaydını geri döndürdüğü, eski Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Halil Dağ tarafından kullanılan bilgisayardan da bir çok belge çıktığı kaydedildi.

SİLİNEN KAYITLAR GERİ DÖNDÜRÜLDÜ

Paralel yapılanmaya ilk darbeyi vuran Adana Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta bir ihbar üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi’nde (KOM) bir çok bilgisayara el koymuş, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın acil koduyla düzenlediği operasyonda şube harddiskleri inceleme altına alınmıştı. Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in talimatıyla kurulan profesyonel birimin hard diskler üzerinde yaptığı çalışmada, silinen bir çok teknik takip kaydı ve imaj dosyaları geri döndürüldü.

YASA DIŞILIĞA “ÖNLEYİCİ DİNLEME” KILIFI

Kurtarılan kayıt izleri ile ilgili yapılan ilk incelemeye göre, örgütün savcı yada hakim kararına dahi gerek duymadan Hatay, Adana, Mersin ve bölge illerde yaşayan binlerce kişiyi takip ettiği, bu yolla bir çok iş adamı, siyasetçi, akademisyen ve yargı mensubuna şantaj yapıldığı belirlendi.

DAĞ TARAFINDAN KULLANILAN BİLGİSAYAR DA İNCELENDİ

Operasyonlar öncesi, Adana Emniyeti’ni adeta örgüt karargâhına çeviren yapılanmaya mensup polislerin, İstihbarat ve Organize Şubede ağırlıklı olarak kümelendiği ifade edilirken, yapılanmanın yasa dışı dinlemelerin ‘uyuşturucu’, ‘kaçakçılık’, ‘çıkar amaçlı örgüt kurma’ gibi suçlamalarla mahkeme kararı olmaksızın önleyici dinleme adı altında yaptığı vurgulandı.

El konulan bilgisayarlar arasında eski Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Halil Dağ tarafından kullanılan bilgisayarın da bulunduğu bildirildi. Dağ’ın kullandığı ve yakın zamanda formatlanan bilgisayardan çok önemli delillere ulaşıldığı kaydedildi.

İMHA İŞLEMİ ÖNCESİ ŞAHSİ USB BELLEĞİ İLE KOPYA ALMIŞLAR

Yapılanmanın adliyeye intikal ettirilmemiş yüzlerce dinleme kaydı yaptığı, kayıtların emniyete ait USB bellek ve harddiskler dışında, şahsa ait depolama birimlerine kaydedilip emniyet dışına çıkartıldığı, sözde önleyici dinleme kayıtlarının hakim yada savcı kararı olmaksızın kopyaları alındıktan sonra imha edildiği tespit edildi. İncelemenin kapsamlı bir şekilde devam ettiği vurgulanıyor.

KOMİSER N.A. LOG KAYITLARINI SİLERKEN YAKALANMIŞTI

Geçtiğimiz Mart ayında da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Büroda 3 yıldır bilişim uzmanı olarak görev yapan Komiser N.A., şubenin “log” kayıtları ve telefon dinleme tapelerini silmeye çalışırken yakalanmıştı. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, hemen konuyla ilgili 2 polis başmüfettişi görevlendirmiş, daha sonra komiser N.A. açığa alınmıştı.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum