Zaman Da Perinçek İle Röportaj Yapmış

Zaman Da Perinçek İle Röportaj Yapmış
Geçtiğimiz 6 Nisan’da Akit'te yayınlanan Doğu Perinçek röportajı sonrası Akit’e yönelik linç kampanyası başlatan Pensilvanya medyasının gerçek yüzü deşifre oldu.

Habercilik dışında hiçbir amaç gütmeyen röportajı günlerce gazete ve televizyonlarında eleştiren Gülen Cemaatine bağlı Zaman gazetesinin, geçmişte Perinçek’le 1. sayfadan 5 sütuna yayınlanan bir röportaj yaptığı ortaya çıktı. Gazetenin 1 Aralık 1988 tarihli nüshasının 1’inci sayfasında “Doğu Perinçek’le konuştuk” başlığıyla duyurulan, A. Cemali Karasaç’ın röportajda adeta sosyalizm propagandası yapılıyor.

ZAMAN’IN SOSYALİZM MERAKI

O dönemde Sosyalist Parti’yi kurma hazırlıklarını sürdüren Doğu Perinçek’in ifadelerine geniş yer verilen gazetede, Perinçek’ten övgü ile bahsediliyor. Muhabirin, bir süredir gerçekleşen toplantıların amacına ulaşıp ulaşmadığı şeklindeki sorusuna Perinçek, “Bu toplantılar, kuşkusuz sosyalistlerin partileşme sürecine katkıda bulundu. Ama belli zayıflıkları da içinde taşıyordu. Onun için tam anlamıyla amacına ulaştı diyemiyoruz, ama bu süreç devam ediyor. Bu sürecin birleşme süreci olması da devam ediyor” cevabını veriyor.

AKİT’E CEMAAT LİNCİ

Geçtiğimiz 6 Nisan’da yayınlanan Doğu Perinçek röportajını fırsat bilerek Akit ’e karşı saldırıya geçen Zaman gazetesi ve yazarları, röportajı bağlamından kopartarak alıntılayıp Akit’in ‘hizmet hareketini karalamak için Ergenekon sanığı Perinçek’e sarıldığı’ yalanını gündeme getirmişti. Röportajın Akit’te yayınlanması üzerine Zaman, Bugün Samanyolu Haber, Kanaltürk gibi cemaat organları hep bir ağızdan Akit’e saldırmıştı.

zaman2-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum