Boyner: GSMH'nin Büyüme Hızıyla Yarışıyoruz

Boyner: GSMH'nin Büyüme Hızıyla Yarışıyoruz
Gezi ve sonrasında yaşanan olaylara verdiği desteklerle gündeme gelen Cem Boyner, şirketinin büyüdüğünü anlatırken neden eylemcilere yardım ettiğine ilişkin de konuştu.

Hürriyet'ten Demet Cengiz'e konuşan Cem Boyner, şirketinin büyüğünü söyleyerek rakam verdi. Gayri Safi Milli Hasıla'nın (GSMH) büyüme hızıyla yarıştığını söyledi. Ayrıca, mağazalarının kapılarının eylemcilere açılması için neden talimat verdiğini anlattı.

"2014'ÜN İKİNCİ ÇEYREĞİNDE EN KÖTÜ YÜZDE 35 BÜYÜRÜZ"

2013 yılı nasıl geçti? 2014 beklentileriniz nedir?

- 2013’ü çok iyi bitirdik; yüzde 25 büyüme ile. Biz her yıl GSMH’nin büyüme hızının kaç kat üzerinde büyüyebiliriz diye bakarız. Ülkeye ancak böyle fark getirebiliriz. Geçen yılı 3 milyar TL’ye yakın ciro ve 10 binden fazla çalışanla kapattık. 2014’ün ilk 3 ayında, 2013’ün ilk çeyreğine göre yüzde 19 büyüme yaşadık. Like-for-like denen aynı metrekarelerde ise yüzde 10 büyüme var. Bu bir miktar beklentimizin altında gerçekleşti. Ancak yılın ilk 3 ayının çok olağanüstü bir dönem olduğunu dikkate alırsak gayet iyi. 2014’ün ikinci çeyreği için en kötümser beklentimiz yüzde 35 büyüme.

"OLAYLAR KARŞISINDA VİCDANI SORUMLULUK"

Seçimde hedef alındınız.

- Gezi eylemleri başladığında, sokakta yüzü olan işletmeler çok hazırlıksız yakalandı. Gece yarılarına hatta sabahlara kadar mağazalarda mahsur kalan çalışanlar, sığınan muhtaç vatandaşlar oldu. Rahmetli Berkin’in öldüğü gün, Kızılay’daki mağazamızda çalışanlar, çevredeki olaylar yüzünden geç saatlere kadar mahsur kaldı. Cenaze töreninin yapılacağı gün ise olası toplumsal olaylar karşısında kurumsal ve vicdani sorumluluğu yerine getirmek adına, çalışma arkadaşlarımla bir e.mail paylaştım. Bu. sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

“Bu bir iç yazışmaydı, sızmamalıydı” mı diyorsunuz?

- Öyle olsa bile, böyle bir gerekçenin arkasına sığınmıyorum. Bir realite yaşanıyordu ve arkadaşlarımı ayrım yapmadan yardıma hazır olmaları konusunda uyardım. İnsani ve kurumsal-yönetim açısından doğru olandı.

Açık boykot çağrısı yapıldı...

- Siyasetin sertleştiği seçim ortamlarında söylenenler bunlar. Söylendiği an ve ortamda değerlendirmek lazım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum