Yayladağı'na top mermisi düştü: 2 yaralı

Yayladağı'na top mermisi düştü: 2 yaralı
Yayladağı ilçesi kırsalında, Suriye'den atıldığı değerlendirilen top mermisinin isabet etmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

Yayladağı ilçesi kırsalında, Suriye'den atıldığı değerlendirilen top mermisinin isabet etmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçeye bağlı Denizgören köyünün Göltarla mevkisinde Suriye sınırına yaklaşık 100 metre mesafeye top mermisi düştü. Top mermisinin bölgeden geçen bir traktör römorkuna isabet etmesi sonucu, ilk belirlemelere göre traktördeki 2 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

Hudut birlikleri tarafından bölgede önlem alındığı ve inceleme başlatıldığı bildirildi.

Valilikten açıklama

Hatay Valiliği, Yayladağı ilçesi kırsalında, Suriye'den atıldığı değerlendirilen top mermisinin isabet etmesi sonucu 2 kişinin yaralandığını, değişen angajman kuralları gereği atışın yapıldığı bölgeye misliyle karşılık verildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 12.45 sıralarında Yayladağı ilçesine bağlı Denizgören köyündeki Göltarla mevkisine Suriye tarafından geldiği değerlendirilen bir top mermisinin düştüğü belirtildi.

Olayın meydana geldiği Göltarla mevkisinin sınıra kuş uçuşu 200 metre mesafede olduğu kaydedilen açıklamada, "Söz konusu top mermisi seyir halinde bulunan bir traktöre isabet etmiş olup, traktörde bulunan M.T (54) ve A.Ö. (26) isimli iki vatandaşımızın yaralanmasına neden olmuştur. Yaralı vatandaşlarımız Antakya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Değişen angajman kuralları gereği atışın yapıldığı bölgeye misliyle karşılık verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Validen ziyaret

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Yayladağı ilçesi kırsalında, Suriye'den atıldığı değerlendirilen top mermisinin isabet etmesi sonucu yaralanan 2 kişiyi hastanede ziyaret etti.

Antakya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan A.Ö (26) ve  M.T (54) ile yakınlarına geçmiş olsun dileğinde bulunan Lekesiz, yaralıların durumları ve olay hakkında yaralı yakınlarına bilgi verdi.

Yayladağı ilçesine bağlı Denizgören köyündeki Göltarla mevkisine Suriye tarafından geldiği değerlendirilen bir top mermisinin düştüğünü hatırlatan Lekesiz, top mermisinin iki kişinin bulunduğu traktörün römorkuna isabet ettiğini bildirdi.

Bir kişinin ayağından ağır şekilde yaralandığını, diğer kişinin de vücudunda şarapnel parçaları isabet etmesi nedeniyle yaralar oluştuğunu aktaran Lekesiz, şunları kaydetti:

"Her iki yaralıya da müdahale ediliyor, tıp biliminin yapması gereken ne varsa hepsi yapılıyor, bu konuda müsterih olun. Eğer yaralıların başka bir yerde daha iyi tedavi edilebileceğini düşünüyorsanız, hastanemizin sahip olduğu imkan ve kabiliyetler Ankara'da veya İstanbul'da ne yapılabiliyorsa aynı kapasitede ve düzeydedir. Bu konuda rahat olun. İşinin ehli hekimlerimiz var. Hastanın sağlığı için ne yapılması gerekiyorsa yapıyorlar. Hastamız şimdi ameliyata alınıyor. Eğer hastanın kurtulabilmesi için ayağının kesilmesine karar verilirse gereğini yapacaklar. Ayağının kesilmesi için gerekli bir tıbbi karar ve müdahale gerekmiyorsa onu yapacaklar.''

Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle zaman zaman Türkiye sınırlarına top mermisi sektiğini anlatan Lekesiz, ''Suriye topraklarından bize yanlışlıkla dahi olsa gelen top mermisi, havan topu benzeri gelişmelere anında misliyle karşılık veriliyor. Bugünkü gelen toplara da çok fazlasıyla karşılık verildi ve gereği yapıldı. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları yapılması gereken ne varsa hepsini yapıyor'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.