Cami Cemaati Mahalleliyi Bir Araya Getirdi

Cami Cemaati Mahalleliyi Bir Araya Getirdi
Nazilli'de, Gülistan Camisi tarafından düzenlenen etkinlikler bir araya gelen mahalle sakinlerine tavuklu pilav ve ayran ikram edildi.

Nazilli'de, Gülistan Camisi tarafından düzenlenen etkinlikler bir araya gelen mahalle sakinlerine tavuklu pilav ve ayran ikram edildi.

Öğle namazı öncesi Gülistan Caminde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Cami İmam Hatibi Abdülkadir Batur öncülüğünde Kur'an Tilaveti gerçekleşirken, öğle namazı sonrası ise cami cemaatinin katkılarıyla vatandaşlara pilav ikram edildi. Cami önünde ikram edilen tavuklu pilav ve ayrana vatandaşlar ve cami cemaati büyük ilgi gösterirken, pilav almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

1989 yılından beri ülkemizde 14-20 Nisan tarihleri arasında ‘Kutlu Doğum Haftasının’ kutlandığını hatırlatan İmam Abdülkadir Batur; “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bu seneki Kutlu Doğum Haftası’nın teması ‘Hz. Peygamber Din ve Samimiyet’ olarak belirlenmiştir. Bu hafta boyunca Camilerimizde vaaz ve hutbelerde, konferans ve panellerde hep bu konu işlenecektir. Din samimiyettir. İçten ve gönülden bağlılıktır. İhlâs ve samimiyet; Çıkar ve şöhret amacı güdülmeden, içten, riyasız, samimi, severek ve bağlanarak, yapılan ibadet ve işlerde gösterişe yer vermemek, ibadet ve itaatte riyadan uzaklaşmak hali, sırf Allah rızasını düşünerek, ona göre hareket etmektir. Kalbin huzuru ihlâstadır. İhlâslı ve samimi kişi, yaptığı işler için Yüce Allah’tan başka şahit arama ihtiyacında değildir. Zihnini, halkın düşünme ve değerlendirme ölçülerine ayarlama derdinden/ağırlığından kurtulmuştur. Öyle bir düşüncesi yoktur. Allah bizleri, ibadet ve kulluğunu ihlâsla ve samimi bir şekilde yapanlardan eylesin. Riyadan ve gösterişten uzak kulluk yapabilenlerden eylesin. Allah’ın rızasına uygun olmayan fiil ve ibadetlerden muhafaza eylesin. Cümlemizi rızasından ayırmasın” şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.