"Erbakan Hocayla İlk Kez Mescitte Karşılaştık"

"Erbakan Hocayla İlk Kez Mescitte Karşılaştık"
Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Genel Başkanı Recai Kutan, SAĞLIK-DER tarafından gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Kutan, Erbakan Hoca ile ilk tanışıklığını şu ifadelerle anlattı: “O zamanlarda ben İstanbul Teknik Üniversitesi’nde birinci sınıftaydım. Bir gün namaz kılmak için mescide gittim. Bekçi kulübesinin arkasında mescidimiz vardı. Namazı kıldık ama kimse dağılmadı. Arkalardan uzun boylu, güzel giyimli bir adam çıktı ve herkesin önünde İslam’da ilmi anlattı. Arkadaşlara sordum ‘Kim bu?’ diye. ‘Teknik Üniversite’ye en yüksek puan ile giren adam’ dediler. Erbakan Hocayı ilk defa orada gördüm.”

Milli Gazete'de yer alan habere göre, “Milli Görüşe Yolculuk ve Yeniden Büyük Türkiye Sevdası” konulu konferansta Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca ile ilk tanışıklığını ve kendi yaşamından örneklerle mücadelesini anlatan Kutan, okuduğu şiirlerle de dinleyenlerin beğenisini topladı.

Programın sonunda ise Kutan’a plaket takdim edildi. Konuşmasına darbeci anlayışın temellerinin İttihat ve Terakki zihniyeti döneminde atıldığını söyleyerek başlayan Kutan, Balkan Savaşları’nda ordunun perişan olmasının sebeplerini bu anlayışa bağladı. İttihat ve Terakki’nin Sultan Abdülhamit Han’ı tahtan indirdiğini hatırlatan Kutan, “28 Şubat döneminde Erbakan Hoca’nın başına gelenler, Abdülhamit Han’ın başına gelenlerden farklı değil” dedi.

ERBAKAN HOCAYI İLK DEFA MESCİTTE GÖRDÜM

Konuşmasına kendi hayatından örneklerle devam eden Kutan, lise dönemindeki edebiyat öğretmeninin Arif Nihat Asya olduğunu, edebiyatı bu sayede sevdiğini belirtti. Üniversite yıllarında ise Anadolu’dan gelen öğrencilerin daha başarılı olduğunun altını çizen Kutan, o dönemde de farklı siyasi anlayışların olduğunu fakat kavga ve gürültünün yaşanmadığını belirtti. Kutan, Erbakan Hoca ile ilk tanışıklığını ise şu ifadelerle anlattı: “O zamanlarda ben İstanbul Teknik Üniversitesi’nde birinci sınıftaydım. Bir gün namaz kılmak için mescide gittim. Bekçi kulübesinin arkasında mescidimiz vardı. Namazı kıldık ama kimse dağılmadı. Arkalardan uzun boylu, güzel giyimli bir adam çıktı ve herkesin önünde İslam’da ilimi anlattı. Arkadaşlara sordum ‘Kim bu diye’ ‘Teknik Üniversite’ye en yüksek puan ile giren adam’ dediler. Erbakan Hoca’yı ilk defa orada gördüm.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum