Erdoğan Köşk İçin Oy İsteyecek

Erdoğan Köşk İçin Oy İsteyecek
Başbakan Erdoğan, kampanya startını Avrupa'dan verecek. Başta Almanya ve Fransa olmak üzere gurbetçilerin yoğun olarak bulunduğu yerlere gidecek Erdoğan, 2,6 milyon vatandaştan oy isteyecek.

İhanet çetelerinin montajlı ses kayıtlarıyla imza attığı manipülasyonlara rağmen yerel seçimlerden yüzde 45,6 oy oranıyla çıkan AK Parti, cumhurbaşkanı adayını ilk turda Çankaya Köşkü'ne göndermek için gerekli ekstra yüzde 5'lik oy için saha çalışmalarına hız verdi. Yeni düzenleme ile yurtdışında yaşayan milyonlarca gurbetçinin bulundukları ülkelerde oy kullanabileceklerini dikkate alan AK Parti, Avrupa'daki seçmen için de çalışmalarını sürdürecek. Köşk'e aday olması beklenen Başbakan'ın, mayıs ayında Almanya, Hollanda ve Fransa'da gurbetçilerle mitinglerde biraraya gelmesi planlanıyor.

STADYUM MİTİNGLERİ

Önceki gün 'Millet başkanını seçmek için sandığa gidecek' diyen Erdoğan, mitinglerine Almanya Köln'de başlayacak. Sırasıyla Fransa ve Hollanda'ya da gideceği belirtilen Erdoğan'ın diğer mitingleri konusunda net bir tarih belirlenmedi. Avrupa'daki mitinglerin hangi mekanlarda yapılacağı konusunun bu hafta netleşeceği öğrenildi. Gurbetçilerle buluşmalar büyük olasılıkla stadyumlarda gerçekleşecek. Mitinglerde AK Parti flama ve bayraklarından ziyade sadece Türk bayrakları kullanılacak.

OY MERKEZLERİ BELİRLENİYOR

Yurtdışındaki milyonlarca gurbetçi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bulundukları ülkelerde oy kullanabilecek. Türkiye'nin Avrupa ve Amerika'daki misyon temcilikleri, gurbetçilerin 4 gün sürecek oy verme işlemleri için sandık mekanı arayışlarını sürdürüyor. Dışişleri ve Yüksek Seçim Kurulu'ndan temsilciliklere giden talimatlarda vatandaşlar için güvenli, ulaşımı kolay merkezlerin oluşturulması istendi. Spor salonları, okullar veya fuar alanları ile görüşmeler yapılırken, sandık merkezlerinin güvenliği için de ilgili ülkelerle görüşme başlatıldı.

2,6 MİLYON OY BEKLENİYOR

Yurtdışındaki diplomatik misyon temcilikleri yaklaşan seçimler için çalışmalarına hız vermiş durumda. Bu yıl ilk kez gümrüklerin dışında kendi bulundukları ülkede oy kullanacak gurbetçilerin sandığa akın etmeleri bekleniyor. Tespitlere göre bugüne kadar 2.6 milyon gurbetçi seçmenin en fazla yüzde 7'si gümrüklere gelerek oy kullandı. Yeni düzenlemeyle bu rakamın daha yükseğe çıkması bekleniyor. Gurbetçiler, yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını www.ysk.gov.tr adresinin 'Yurtdışı Seçmen Sorgulama' bölümünden kontrol edebilecek.

Cumhurbaşkanı'nın belirlemek isteyen seçmenler ilk tur oylama için 7 Ağustos'tan itibaren 4 gün süreyle oy kullanabilecek. Gurbetçiler ikinci tur olursa, 21 Ağustos ile 24 Ağustos tarihleri arasında yeniden sandık başına gidecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum