Kayıp Çocuklar İçin Ailelere Uyarı

Kayıp Çocuklar İçin Ailelere Uyarı
Jandarma Genel Komutanlığı bir kez daha kayıp çocuklar için harekete geçti. Ailelerin önlem almasını sağlamak için uyarılarda bulundu.

İstanbul'da kaybolan Pamir, Kars'ta kaçırılan Mert... Türkiye'nin gözü kulağı onlardan gelecek iyi bir haberdeydi. Pamir ve Mert ölü bulundular.

Aynı acıların bir daha yaşanmaması için Jandarma Genel Komutanlığı harekete geçti. Amaç, sorunu bir kez daha gündeme getirmek, aileleri uyarmak. Bunun için Ankara'da çalıştay düzenlendi, nasıl daha etkin çalışabileceği tartışıldı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, "Her çocuk için bir güvenlik görevlisi görevlendirmekle soruna çözüm bulunamaz. Sorunun çözümü için temele aile ve toplumun bilinçlendirilmesi gerekli. Çocuklar kaybolmadan önce önlem almak için çalışmalara devam ediyoruz" dedi.

Son 5 yıla ait istatistikler çocuklar kaybolmadan önlem alınması gerektiğini ortaya koyuyor.

İçişleri Bakanlığı kayıtlarına göre, son beş yılda türkiye'de 14 bin 412 çocuk kayboldu. Bunların 834'ü bulunabilmiş değil, kayıp çocukları çok büyük oranda polis ve jandarma buldu. Diğer yıllarla birlikte toplam bin 449 çocuk hala kayıp.

Kayıp çocuk vakaları ile ilgi igüvenlik güçlerinin yapacakları kadar ailelerin de üzerine düşen görevler var. Peki onlar neler?

Ebeveynler asla "Bunlar benim çocuğumun başına gelmez" diye düşünmemeli. Çocuklarının arkadaşları ve aileleriyle tanışmalı, ailelere gündüz saatlerinde ulaşmak gerekebilir iş telefonları da kaydedilmeli.

Çocuğun son fotoğrafı evde olmalı, saç teli örneği muhafaza edilmeli, bir kimlik kartı oluşturup üzerine ailesiyle nasıl irtibat kurulacağı yazılmalı.

Jandarmanın uyarılarından biri de tehlikenin genellikle yakınlarda gizli olduğu yönünde.

Sadece ailelere değil, öğretmenlere de büyük görev düşüyor:

"Okullarda öğrenciler ve velileri kayıp olaylarındaki hareket tarzıyla ilgili bilgilendirmeliler. okulun dışında olağan dışı şüpheli bir durum sezdiklerinde ilgili kolluk birimine olayın olmasını beklemeden bilgi vermelidirler. Jandarma 156 yanınızda.Onları kaybetmeyelim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.