Yasa Dışı Dinlemelerle İlgili 9 Polise Dava

Yasa Dışı Dinlemelerle İlgili 9 Polise Dava
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında 2 emniyet müdürü ile biri emekli 7 polis hakkında ağır ceza mahkemesinde kamu davası açıldığını açıkladı.

Adana'da "Yasadışı Dinleme soruşturması" olarak bilinen ve Adana Adliyesinde bazı Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının yasadışı dinlenmesine ilişkin olarak yürütülen soruşturmalardan birisi olan ve Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı S.K. ve Adana Cumhuriyet Savcısı Ş.U. nın yasa dışı dinlenmesi ile ilgili soruşturmanın tamamlandığı, aralarında emniyet müdürü, amir, polis memurlarının da bulunduğu 9 kişi hakkında Adana Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Şüpheliler Emniyet Müdürü İ.B, Emniyet Müdürü E.Y, Emniyet Amiri A.A, Komiser F.M, Polis Memuru H.S, Polis Memuru A.Ş, Polis Memuru R.K, Polis Memuru M.A, Emekli Polis Başmemuru A.K, haklarında; İştirak halinde Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği(TCK.md.204/2), İftira(TCK.md.267/1), Suç Uydurma(TCK.271/1), Haberleşmenin Gizliliğini İhlal (TCK.md.132/1), Kişiler Arasındaki Konuşmaların Dinlenmesi ve Kayda Alınması ( TCK.md.133/1), Özel Hayatın Gizliliğini İhlal (TCK.md.134/1), Kişisel Verilerin Kaydedilmesi (135/) suçlarından ikişer kez cezalandırılmaları talebiyle Adana Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açılmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca Adana'da görev yapan bazı kamu görevlilerinin, bir kısım hakim, Cumhuriyet Savcısı ve zabıt katibi ile adliye personelinin yasa dışı dinlendiğine ilişkin yapılan suç duyuruları üzerine başlatılan soruşturmaların da sürdüğü kaydedildi.

Ajanslar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum