Bank Asya’dan Açıklama

Bank Asya’dan Açıklama
Bank Asya ATM’sinde skandal olay başlıklı haberimize sözkonusu bankadan bir açıklama geldi.

Açıklamada, haberde geçen ve üzerinde Başbakan’a yönelik hakaret ifadelerinin yer aldığı banknotların Bank Asya ATM’sine bir kişi tarafından yüklendiği ve bu şahsın şikayetleri üzerine tespit edildiği belirtildi.

Bank Asya’nın açıklaması şöyle:

www.habervaktim.com adlı internet haber sitesinde 17.04.2014 tarihinde yer alan “Bank Asya ATM’sinde Skandal Olay!”  başlığıyla verilen haberler var olan bir olayın tamamen çarpıtılarak verilmesi neticesinde yayınlanmıştır. Haberde anlatılmak istenen olayın aslı aşağıda belirttiğimiz şekilde cereyan etmiş olup failin bulunmuş olmasının yanında konuyla ilgili adli soruşturma da devam etmektedir.

08.04.2014 ve 09.04.2014 tarihlerinde Bursa il merkezi sınırları içerisinde bulunan Bankamıza ait bir OFF SİTE ATM’den nakit çekim işlemi yapan birtakım müşterimiz, çeşitli Şubelerimize müracaat ederek ATM’den çektikleri paraların içinde yer alan 50 TL’lik banknotlar üzerinde mavi renkli kaşe ile basılmış “Başçalan-Hırsız-Rüşvetçi TAYYİP” yazısı olduğunu belirterek paraları Şubelerimize teslim etmişlerdir. Gerçekleşen bu olaylarla ilgili olarak şube yetkililerimiz tarafından bu eylemi gerçekleştiren kişi/kişiler hakkında aynı gün şikayette bulunularak ilgili banknotlar Emniyet Müdürlüğünde görevli yetkililere teslim edilmiştir.

Müşterilerden gelen bildirim üzerine Bankamız tarafından Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan başvuru sonucunda OFF SİTE ATM ikmallerimizi yapmakta olan özel firma personelleri konu hakkında ifade vermişlerdir. Özel firma personelleri tarafından Bursa kasalama merkezinde yapılan inceleme sonucunda ATM yatan kasetlerinden geldiği tespit edilen bir miktar 50 TL’lik banknot üzerinde mavi renkli kaşe ile basılmış “Başçalan-Hırsız-Rüşvetçi TAYYİP” yazısı olduğu belirlenerek Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir.

Kaşeli paraların yoğun olarak çekildiği tespit edilen OFF SİTE ATM’ye yapılan para ikmali sırasında kullanılan paraların bir gün önceden diğer ATM’lerin yatan kasalarından boşaltılan paralardan yüklenmiş olabilmesi ihtimali ile bu tarihte yatan kasaları boşaltılan ATM’ler belirlenmiştir.

Kamera görüntüsünden bir müşteri tarafından toplam 4.950 TL yatırıldığı, yatırılan paranın 99 adet 50 TL’lik banknot olduğu ve üstteki paranın üzerinde mavi mühürlü yazılar olduğu tespit edilmiştir. Bunun üzerine ATM’ye para yatıran şahsın kimlik bilgileri tespit edilmiş olup kamera kayıtları ile birlikte Emniyet Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Söz konusu paraları yatırdığı tespit edilen şahıs Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalanmış ve ifadesi alınmıştır. Konuyla ilgili adli soruşturma ise devam etmektedir.

Bankamızın haberde bahsedildiği şekilde banknotların üzerine kaşe basma olayı ile hiçbir ilgisi bulunmamakta olup bu olayı öğrenir öğrenmez failleri hakkında derhal emniyet birimlerine şikayet etmek suretiyle hukuki süreçleri başlatmıştır.  Bankamız müşterilerinin bu ve benzeri Bankamızın şöhret ve itibarını kırmaya matuf hiçbir habere ve yoruma inanmamaları gerektiğini, Bankalarının kurulduğu gün olduğu gibi bugünde hiçbir suça konu olaya karışmadan her geçen gün daha da güçlenerek Bankacılık faaliyetlerine devam ettiğini kıymetli müşterilerimize ve saygıdeğer kamuoyuna bildiririz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.21.04.2014
Asya Katılım Bankası A.Ş.

İHTAR EDEN
ASYA KATILIM BANKASI A.Ş.
AV. ERTUĞRUL ADIŞEN”

BANK ASYA ATM'SİNDE SKANDAL OLAY HABERİ

 

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum