Sağlık Kompleksinin Temeli Atıldı

Sağlık Kompleksinin Temeli Atıldı
Ardahan’da yapımına başlanılan İl Sağlık Müdürlüğü Kompleksinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Ardahan’da yapımına başlanılan İl Sağlık Müdürlüğü Kompleksinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Sağlık Kompleksi İnşaat sahasında düzenlenen törene Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan AK Parti Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Jandarma Komutanı Şefaattin Serten ile sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Bünyesinde, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 112 Komuta Kademe Merkezi (KKM) ile Ağız ve Diş Sağlığı Ünitelerini barındıracak olan Kompleksin temel atma töreninde konuşan Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan’da yatırımların devam edeceğini söyledi. Ardahan’da yapılması planlanan havaalanı konusunda konuşan Milletvekili Orhan Atalay, havaalanı projesinin önemli bir proje olduğunu belirtti. Ardahan'ın biran önce alması gereken yatırımların öncelik sırasına göre geliştiğini aktaran Atalay, öncelikli olarak yatırım programına alınan ve ihaleleri tamamlanan tüneller ve sınır kapılarının ardından Ardahan’da artık havaalanının da yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Tören de konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu ise, “Allah’ın yarattığı en güzel şehirlerden biri olan Ardahan’da yaşamaktan ve Ardahan’ın bir evladı olmaktan, buranın ekmeğini yiyen, suyunu içen bir insan olarak gurur duyduğumu , mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Ardahan'ın yapılan yatırımlar ve çalışmalar ile birkaç yıl sonra kendisinden övünçle bahsettirecek bir il olacağını anlatan Vali Azizoğlu şunları konuştu;

"Ardahan, Anadoluyu, Avrupayı Asya’ya bağlayan, Türkiye’nin en önemli ticaret merkezi olmaya aday ve bu konuda hızla ilerleyen bir şehrimizidir. Bunu hakikaten yüreğimden koparak söylüyorum ve Ardahanlıların da buna yürekten inanmasını istiyorum. Projeleri hızla devam eden tünellerimiz birkaç sene sonra bitince Ardahan’ı, Avrupa’yı orta Asya’ya Uzak Asya’ya bağlayan tek güvenli geçiş noktası olduğunu göreceğiz. Böyle güzel bir memlekette yaşıyoruz, bunun nimetlerinden de Ardahanlı olarak istifade etmek hepimizin hakkıdır. Bu sebeple bakanlıklarımız Ardahan ile ilgili her söylediğimizi ikiletmeden kabul ediyorlar. Ardahan ile ilgili hangi projeyi demişsek, hepsine evet dediler. Burada şuan Türkiye'nin en güzel sağlık tesislerinden bir tanesini yapıyoruz. Bu binanın aynısından Türkiye’de bir kaç tane yapılıyor ve bunlardan birisi Ardahan da yapılandır. Bu manada Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Kendilerine bu projeyi söylediğimiz de hemen kabul ettiler ve aynı yıl içerisinde programa aldılar ve bu özel projeyi yaptılar. Orman Teşkilatıyla ilgili Göle’de Orman İşletme Müdürlüğü kapatılmıştı, açılmasıyla ilgili sayın Bakanımıza biz arzda bulunduk ve bu konuyla ilgili de bir gelişme olacaktır. Burada ki Devlet Su İşleri (DSİ) Şube Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Meteoroloji Müdürlüğü’nün bir kampüs içerisine alınmasını sayın bakanımız talimatlandırdılar. İnşallah bunu da yakın zaman da Ardahan’a kazandırmış olacağız."

Ardahan’da kamu idaresinin bütün birimleri tarafından yoğun çalışmaların sergilendiğini kaydeden Vali Azizoğlu daha sonra şöyle konuştu; "Hem mahalli idareler olarak, hem genel idareler olarak çok hızlı bir çalışma içerisindeyiz. Doğu’da Kars’tan sonra Doğalgaz'ı olan ikinci vilayet Ardahan’dır. İnşallah ilçelerimize de doğalgaz bağlanır ve böylece temiz bir yakıta kavuşmuş oluruz. Bu güzelliklerin hızla devam edeceğine ben kamu görevlilerin başı olarak söz veriyorum. Benimle birlikte çalışan bütün daire amirlerim gecesini gündüzüne katmış çalışıyorlar. İnşallah bu sende en hızlı bir şekilde kamu binalarının ihalelerini yapmış ve tamamlamış olacağız. Biz Ankara’da bu tür işleri konuşunca Ardahan’ın işini Ardahanlılara bırakın diyoruz. Biz bu işlerin sorumluluğunu almaya hazırız. Yaparız ve hesabını da veririz. Bu güzel tesisin Ardahan’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Daha nice tesisleri Ardahan’a kazandırılmasını ümit ediyorum”

Açılış konuşmalarının ardından tören de İl Müftüsü Aytekin Yılmaz dua okudu. Kurbanların kesildiği tören de Vali Azizoğlu, Milletvekili Orhan Atalay, Rektör Ramazan Korkmaz ve katılımcılar tarafından Sağlık Kompleksi inşaatına betonlar dökülerek temel atıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.