Esed Yine Katliam Yaptı: 85 Ölü!

Esed Yine Katliam Yaptı: 85 Ölü!
Suriye'de Beşşar Esed yönetimindeki ordu birliklerinin muhaliflere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 15'i çocuk, 3'ü kadın 85 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının denetimindeki bölgelere kara ve havadan düzenlediği operasyonlarda Halep'te 54, Humus'ta 17, başkent Şam'ın banliyölerinde 7, Hama, Dera ve İdlib'de ikişer ve Rakka'da bir olmak üzere toplam 85 kişinin yaşamını kaybettiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) yapılan açıklamada da orduya bağlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan Firdevs bölgesine akşam saatlerinde "varil bombasıyla" düzenlediği saldırılarda çok sayıda evin yıkıldığı ve hasar gördüğü ifade edildi.

Kentin Mesekin, Hananu, Ensari, Haydariye, Eşrefiye bölgesi ile Şeyh Nacar sanayi bölgesinin yoğun hava saldırılarına maruz kaldığı kaydedilen açıklamada, rejim güçlerinin başkent Şam'ın Dareya, Duma, Cobar ve Muleyha banliyölerine ağır silahlarla saldırdığı ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.