Doğalgazın Ucuzlayacağı Tarih Belli Oldu

Doğalgazın Ucuzlayacağı Tarih Belli Oldu
Bakan Taner Yıldız'ın Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev'le yaptığı, Enerji Bakanlığı ve BOTAŞ yetkililerinin de katıldığı 1 saatlik zirvede fiyat indirimi konusunda adım atıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev'le yaptığı, Enerji Bakanlığı ve BOTAŞ yetkililerinin de katıldığı 1 saatlik zirvede fiyat indirimi konusunda adım atıldı.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre zirvede üç kritik konu ele alındı:

GAZSIZ KALMA RİSKİ: Rusya'nın kriz sonrası gaz fiyatını artırması nedeniyle gaz sıkıntısıyla karşı karşıya kalan Ukrayna'nın kış aylarında boru hatlarından gaz çekebileceği kaygısı masaya yatırıldı.

GAZ FİYATLARINDA REVİZYON: Batı Hattı'ndan gaz ithal eden özel sektör, halen her 1000 metreküp gaz için 306 dolar ödüyor. BOTAŞ ise aynı hattan ithal edilen gaza 400-410 dolar düzeyinde para ödüyor. BOTAŞ, Gazprom'la arasında var olan alım anlaşması gereğince, 2015'te fiyatları gözden geçirecek. Fiyatın düşürülmesine kesin gözüyle bakılıyor.

GAZ MİKTARININ ARTIRILMASI: Türk tarafı, Mavi Akım'dan çekilen yıllık 16 milyar metreküp doğalgazın miktarının artırılmasını istedi. Hattan, ek 2-3 milyar metreküp gazın yeni bir sözleşmeyle ithali planlanıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.