Vali Mutlu'dan 1 Mayıs Açıklaması

Vali Mutlu'dan 1 Mayıs Açıklaması
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Biz müracaatların olmasını bekliyoruz. Halihazırda bir müracaat yok bize. Olması halinde adresin Yenikapı olduğunu kendilerine söyleyeceğiz" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamasıyla ilgili, “Biz müracaatların olmasını bekliyoruz.

Halihazırda bir müracaat yok bize. Olması halinde adresin Yenikapı olduğunu kendilerine söyleyeceğiz” dedi.

Esenler Meydanı’nda Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivaline katılan Vali Mutlu habercilerin sorularını yanıtladı.

1 Mayıs’la ilgili sorulara “Bugün barış ekmeği yoğurduk dünyanın güzel çocuklarıyla, İnşallah bu 1 Mayıs’ımızın da huzurlu geçmesi hepimizin dileği” sözleriyle yanıt veren Vali Mutlu, “Taksim’in yerine Yenikapı’da yapılmış olan ve standartları fevkalade mükemmel olan yeni toplantı alanının kullanılabileceğini, ilgili emek örgütlerine ifade ettik.

Biz 1 Mayıs’ta tekrar Taksim’den çelenk sunma ve Kazancı yokuşundaki anmaların mutlaka yapılmasını, Taksim’in ruhunun yaşatılması açısından önemli görüyoruz.

Bu yapılmalı, gelinmeli, çelenkler konulmalı ve Kazancı yokuşunda anma yapılmalı” şeklinde konuştu.

YENİKAPI İÇİN HER TÜRLÜ LOJİSTİK DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

İşçi sendikalarının ve emek örgütlerinin Yenikapı’ya gidiş konusunda ihtiyaçları olan lojistik desteği sonuna kadar vermeye hazır olduklarını söyleyen ve alanın bütün ulaşım vasıtalarıyla gidilebilecek bir alan olduğunu söyleyen Vali Mutlu, ” Biz ayrıca şehrin her noktasından gerekli lojistik desteği de sağlayarak, arzu edildiğini taktirde işçilerimizi bu bayrama katılım noktasında desteklemeye hazırız” dedi.

AKLIMIZA BİLE GETİRMEK İSTEMİYORUZ

Bir soru üzerine Taksim’e çıkılmak istenmesi halinde, “Dileğimiz şehrin güvenliğiyle ilgili hiç bir problem yaşanmamasıdır” diyen Mutlu, çatışma ihtimalinin belirtilmesi üzerine “Aklımıza bile getirmek istiyoruz” diye yanıt verdi.

MALTEPE ALANI BİTMEDİ, TÜRK-İŞ’İN KADIKÖY TALEBİNE OLUMLU YANIT VERDİK

Kadıköy’le ilgili Türk-İş’in yapmış olduğu müracaata olumlu cevap verdiklerini söyleyen Mutlu, Maltepe’deki miting alanının henüz tamamlanmadığını söyledi.

Mutlu, “Maltepe’de eksiklikler var. Muhtemelen önümüzdeki yıl, kısa bir süre oradaki ihtiyaçlar tamamlanmış olacak.

Ondan sonra Maltepe’yi kullanmaya başlayacağız. Şuanda Kadıköy’le ilgili Türk-İş’in talebiyle ilgili bizim Maltepe dememiz mümkün olamayacak.

Maltepe bitmiş değil. Kadıköy’deki taleplere uygun cevap verdik” diye konuştu.

MÜRACAT BEKLİYORUZ

Vali Mutlu, sendika temsilcileriyle yeni bir görüşme olup olmadığının sorulması üzerine,” Müracaatlarını bekliyorum. Henüz daha resmi müracaatları yok. Olunca gereğini yapacağız” yanıtını tekrarladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum