Diş Hekimi Dolandırıcıları Polise Yakalattı

Diş Hekimi Dolandırıcıları Polise Yakalattı
Konya’da, telefonla aradıkları kişilere, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, biri emekli polis, diğeri ev hanımı iki kişinin 33 bin TL parasını dolandırdı.

Dolandırıcılar, diş hekimi olan üçüncü kişiyi de dolandırmak istedi ancak diş hekimi telefondakilerin dolandırıcı olduklarını anlaması üzerine polisle yaptığı işbirliği sonrası dolandırıcıları yakalattı.

Edinilen bilgiye göre, dolandırıcılar Konya merkezdeki çeşitli yerlerde biri ev hanımı diğeri emekli polis olan 2 kişiyi telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtıp “Teröristler tarafından kişisel bilgileriniz ele geçirildi. Hesabınızdan para çekilmek isteniyor” diyerek kandırdı. Bu şekilde 2 kişinin 33 bin lirasını dolandıran dolandırıcılar son olarak diş hekimi İbrahim Aladağ’ı (41) aradı. Dolandırıcılar yine kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp teröristlerin banka hesabını ele geçirdikleri yalanını söylediler.

Ancak Aladağ, telefondaki kişilerin dolandırıcı olduğunu anlayarak onlara bir oyun hazırladı. Aladağ, dolandırıcılara bankada 2 milyon liranın üzerinde bir para olduğunu söyleyince şüpheliler, 320 bin lirasını çekerek kendilerine getirmesini ve teröristleri birlikte yakalayabileceklerini söyledi. Aladağ da bunu kabul ederek dolandırıcıların isteklerini bir bir yerine getirdi. Hazırladığı poşetin içine 250 TL koyup altını da kağıtla dolduran diş hekimi Aladağ, dolandırıcıları oyalayarak durumu polise de ihbar etti. İbrahim Aladağ, hazırladığı poşeti dolandırıcıların tarif ettiği yer olan Alaeddin Tepesi’ne götürdü. İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri bölgede teyakkuza geçerken, Aladağ parayı dolandırıcıların istediği yere koydu. Aladağ, parayı bırakıp uzaklaştıktan sonra dolandırıcılar içinde 250 TL olan poşeti alarak kaçmak istedi. Bu sırada yaşanan kısa süreli kovalamacanın ardından polis ekipleri çok sayıda kaydı olduğu öğrenilen İsmail A. (21) ve A.Y’yi (15) yakalayarak gözaltına aldı. Polis olaylarla ilişkisi olduğu öğrenilen İmam A’yı da kısa sürede yakaladı. A.Y. yaşı küçük olduğu için çocuk şubeye teslim edilirken emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

“DOLANDIRICILARA İYİ BİR DERS VERMEM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNDÜM”
Başından geçenleri anlatan Diş Hekimi İbrahim Aladağ, “Kendisini komiser Ali Fuat olarak tanıtan şahıs cep telefonumu aradı fakat ben o anda hasta bakıyordum. Müsait değilim memur bey biraz sonra arayın dedim. Bu andan itibaren bunların sahtekar, dolandırıcı olduğunu anlamıştım. Çünkü emniyette ve görsel medyada bu tür kişilere itibar etmememiz konusunda sürekli mesajlar veriliyordu. Ben de polisi aradım ve bu numarayı kendilerine bildirdim. Aynı şahıslar 3-4 dakika sonra farklı bir numaradan beni tekrar aradı. Ben kafamda bir plan oluşturdum ve onları emniyetle işbirliği yaparak yakalatmayı düşündüm ve oyuna başladım. Banka hesaplarımın teröristler tarafından kullanıldığını, bunun bir terör operasyonu olduğunu, kendilerinin polis olduklarını söyleyerek banka hesabımda paramın olup olmadığını sordular. 2 milyon 170 bin lira param olduğunu söyledim.

Halbuki hiçbir banka hesabımda delikli kuruşum yok. Bu paranın 320 bin lirasını çekmemi istediler. Ben de tamam dedim. Onları oyaladım. Polis arkadaşlar kliniğe geldi. İçine seri numaraları alınmış kutulara 250 lira para koyduk. Tarif ettikleri yere gittik. Beni telefonla aradılar istediklerini yerine getirdim. Parayı istedikleri yere bıraktım. Oradan uzaklaştıktan sonra poşeti almaya gelen arkadaşları polis kısa sürede yakaladı. Her zaman doktorları tuzaklarına düşürüyorlardı. Ben de hekim olarak onlara ağır bir ders vermiş olduğuma inanıyorum. Beni 2 ay önce de aramışlardı fakat çok yoğundum. O zaman da onları parmağımda oynatabilirdim. İlgilenemedim, kendilerine nasihat ettikten sonra, kızdıktan sonra kapatmıştım. Bu sefer bardağın taştığına inanıyorum. Bunlara iyi bir ders vermem gerektiğini düşündüm. Bu senaryoyu kafamda kurdum ve uyguladım. Vatandaşlık görevimi yaptığıma inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.