Fenerbahçe Haşim Kılıç'ın Kapısını Çaldı

Fenerbahçe Haşim Kılıç'ın Kapısını Çaldı
1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, dernek yöneticileriyle beraber Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı ziyaret etti.

Ziyarette sarı lacivertli taraftarların başlattığı Adalete Fener Yak kampanyasında toplanan 500 bini aşkın imza ve yorum AYM Başkanı Haşim Kılıç ile paylaşıldı.

Yıldırım'ın avukatlarının AYM'ye yaptığı bireysel başvuruya cevap beklenirken gerçekleşen ziyaret dikkat çekti.

BAHÇELİ'Yİ DE ZİYARET ETTİLER

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerinin yeniden yargılanması talebiyle 'Adalete Fener Yak Kampanyası'nı başlatan 1907 Fenerbahçe Derneği yöneticileri dün kampanya kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de görüştü.

34 KLASÖR İMZA VE YORUMU İLETTİLER

Dernek başkanı Ali Koç devam eden kampanyaya destek veren 500 bini aşkın imzayı ve yorumları 34 klasör ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sundu.

Dernek yönetimi toplanan imzaları önümüzdeki günlerde de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletmeyi düşünüyor.

kilic2.jpg

ONAMADAN SONRA GÖZLER AYM'YE ÇEVRİLMİŞTİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Aziz Yıldırım'a verilen cezayı onaması sonrasında Aziz Yıldırım ve avukatlarının gözü Anayasa Mahkemesi'ne çevrilmişti. Yıldırım'ın avukatları AYM'ye bireysel başvuruda bulunmuş ve çıkacak kararı beklemeye başlamıştı. AYM'den gelecek hak ihlali veya tedbir mahiyetindeki bir karar Aziz Yıldırım için yeniden yargılanma sebebi olacak.

ALİ KOÇ: TEK TALEBİMİZ YENİDEN VE ADİL YARGILANMA

Görüşmelerin ardından açıklama yapan 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Koç, 500 bini aşkın kişinin imza kampanyasına katıldığını vurguladı ve "Bizim tek talebimiz yeniden ve adil yargılanmadır. Adaletin renginin olmadığını bu kampanyada bir kez daha gördük. Hukukun üstünlüğüne olan inancımızı bugün kampanyamızın ilgililerinden Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç'a ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye ilettik. Hukuk, evrensel kurallarla, bağımsız kurumlarıyla ve hukukçularımızın vicdanlarıyla bir bütün olarak işler. Bizler hukuka güveniyoruz. Talebimizin dikkate alınacağına inanıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum