Erdoğan, Gannuşi'yi Kabul Etti

Erdoğan, Gannuşi'yi Kabul Etti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Nahda Hareketi lideri Raşit Gannuşi'yi kabul etti.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat 50 dakika sürdü. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın ve AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay da katıldı.

Görüşmeyle ilgili resmi açıklama yapılmadı. Görüşme Ortadoğu'da kritik bir dönemde gerçekleşti.

Erdoğan ve Gannuşi, Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişinin idama mahkum edilmesini eleştiriyor ve uluslararası toplumu duruma müdahale etmeye çağırıyor.

Gannuşi, daha önce Mısır'da baskı gören ve hapis cezalarıyla karşılaşan İhvan üyelerine Tunus'ta sığınma hakkı verebileceklerini açıklamıştı.

2011’de Arap Baharı’nın fitilini ateşleyen Tunus’ta Gannuşi'nin En Nahda Hareketi sürecin en güçlü hareketi olarak öne çıktı.

Devrik Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali döneminde sürgünde yaşayan hareketin lideri Raşid Gannuşi, devrim sonrası Tunus'a döndü.

Gannuşi, Al Jazeera’ye verdiği söyleşide devrim sonrası süreçte hareket olarak AK Parti’nin tecrübelerinden faydalandıklarını söylemişti. “Biz Türk halkına, Tunus devrimine yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz de Tunus tecrübesini Tunus’a uygun bir şekilde geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda bütün tecrübelerden istifade edeceğiz. Özellikle de Türkiye tecrübesinden. Tunus şu anda ilk demokratik Arap ülkesidir. İnşallah bunu devam ettireceğiz” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.