Saldırıya başladılar

Saldırıya başladılar
Dernek Adıyla resmi Şemsiyenin altında toplanan Ateistler meydanı boş buldu.

 Dün “Müslüman! bunu da açıkla!” manşetiyle duyurduğumuz “Ateizm Derneği” haber analizimiz kamuoyunda büyük yankı buldu. Bugün ise söz konusu dernekle ilgili önemli bilgilere ulaştık. Ateizm Derneği’nin internet sitesinde derneğin kuruluş amaçlarına yönelik yer alan metindeki talepler endişelerimizi doğruluyor.

Din hanesinin nüfus cüzdanlarından kaldırılmasını talep eden ateistler, kadın ve aile kavramları üzerinden de İslam’a saldırıyor. İnanan her kişi ve kurum ile mücadele edeceklerini çok net bir biçimde beyan eden derneğin hedeflerinden birisi de sapkın eşcinsel evlilikleri topluma benimsetmek.

DİN HANESİ KALDIRILSIN

Ateizm Derneği’nin kuruluş amaçlarının sıralandığı internet sitesinde, “Ateizm Derneği; T.C kimliklerinde bulunan din hanesinin, yeni doğan çocuklar için önce boş bırakılmasını, sonra da tümden kaldırılmasını amaçlar” ifadesi yer alıyor. Amaç metninin her satırında inanan insanların hedef alındığı derneğin kuruluş iznini nasıl aldığı da merak konusu. İnsanların dini hassasiyetlerine hakareti korumakla yükümlü olan devlet mercilerinin bu açık saldırılara karşı teşvik sayılabilecek adımlar atması içine düşülen gafletin başka bir boyutu.

İSLAM’A SALDIRMAYA BAŞLADILAR

Ateistler tarafından çıkarılan bir dergide yer alan bölümler hayli çirkin. ”…. Eğrisi” başlığıyla yazılan yazıda Bakara ve İsra sureleri üzerinden demagoji yapılarak, Kur’an-ı Kerim ayetleriyle dalga geçiliyor. Bununla yetinmeyen ateistler yayınladıkları karikatürlerde Müslümanları aşağılamayı da ihmal etmiyorlar. Ateistler internet sitelerinde dindar insanlara saldırmayı da unutmamışlar. “Ateistler Meclisi” adlı sitede ‘Dinlerden Nasıl Kurtuldum’ diye bir bölüm de bulunuyor. Bölümde insanlar nasıl ateist olduklarını anlatıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Valiliği’nden aldığı resmi izinle kurularak faaliyetlerine başlayan Türkiye Ateizm Derneği’nin sitesinde bulunan “amaçlar” kısmında yer alan ifadeler derneğin toplumsal olarak meydana getirebileceği zararları gözler önüne seriyor. Derneğin kuruluş amaçları arasında eşcinsellik, nüfus cüzdanındaki din ibaresi, çocuklara verilen dini eğitim, aile, kadın gibi konular yer alırken, bu konular üzerinden İslam’a saldırılıyor.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Ateizm Derneği’nin kuruluş amaçlarının sıralandığı “ateizmderneği.org” isimli sitede, “Ateizm Derneği; T.C kimliklerinde bulunan din hanesinin, yeni doğan çocuklar için önce boş bırakılmasını, sonra da tümden kaldırılmasını amaçlar” ifadesi yer alıyor. Amaç metninin her satırında inanan insanların hedef alındığı derneğin Valilik’ten kuruluş iznini nasıl aldığı merak konusu. İnsanların dini hassasiyetlerine hakareti korumakla yükümlü olan devlet mercilerinin bu açık saldırılara karşı teşvik sayılabilecek adımlar atması içine düşülen gafletin boyutlarını gözler önüne seriyor.

ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKESİ

Site de yer alan fecaat ifadeler bununla sınırlı kalmıyor. Doğumundan, yetişkinliğine kadar İslam ile yoğurulması gereken neslin ahiretine kasteden ateistler, “İnsanın doğumunda, insanda doğuştan bulunmayan dini ve dogmatik inançların, kişilere sonradan ailesi ve çevresi yoluyla “sanki kendisinde doğuştan varmış gibi” öğretilmesi, gerek aile içinde gerek okulda ve çevrede dini propagandaya ve baskıya maruz kalması, çocukların psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkilemekte, sorumluluk almak yerine özgür iradeyi manipüle ya da pasifize eden, sorgulamayan, bağımlı, kaderci bireyler yetişmektedir.. Bebeklerin doğuştan, “x bir dini inanca mensup doğdukları” iddiası, coğrafi konumu ve etkisini hiçe sayan, zamanı ve mekanı hiçe sayan bir önyargıdır” cümleleriyle Müslümanların imanlarına ne şekilde kastettiklerini belli ediyorlar.

AİLE DÜŞMANI ATEİSTLER

Ateizm Derneği, sözde kadın haklarını savunmak adına açık bir şekilde aile düşmanlığı da yapıyor. Derneğin sitesinde yer alan ifadelerde şu sözler yer alıyor: “Ateizm Derneği; Kadınların toplumda sosyal statü kazanmaları için “evlilik ya da mutlak annelik” öğütleyen toplumda kazanabileceği saygınlığın doğurmak yoluyla sağlanabileceğini telkin eden ve dinler tarafından da beslenen mevcut sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik şartların yerine, kadınların erken yaşta aile zoruyla ve/veya izniyle evlendirilmemelerini, fırsat eşitliği ve eğitim konusunda erkeklerle eşit olanaklardan ve aynı oranda faydalanmalarını, evlenip evlenmeyeceklerine, ne zaman doğuracaklarına, doğurup doğurmayacaklarına, doğum süreciyle ilgili her detaya eşlerinin ya da ailelerinin değil, kendilerinin karar vereceği, bununla ilgili yasal düzenlemelerin yapılmasını ve ivedilikle hayata geçirilmesini amaçlar ve eşleri ya da yakınları tarafından şiddete, tacize, tecavüze ya da tehditlere maruz kalan kadınlar için de ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde ortak projeler üretir..

EŞCİNSELLERİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ VE AVUKATLIĞINI YAPACAKLARMIŞ

Sitenin amaçları arasında eşcinsellere özgürlük de var. İnsan fıtratına aykırı, sapkın bir anlayış olan eşcinselliği normal gören ateistler, bu konuda düşüncelerini temellendirmek için de yine İslam’a saldırıyorlar. Eşcinsellik için yer alan maddede, ““Toplumda halen hüküm süren cinsiyet ayrımcılığının, kadına ve eşcinsellere karşı yürütülen sistematik/psikolojik baskının temelinde de dinin, din temelli ahlak anlayışının, sosyo-kültürel, muhafazakar etkisini yadsımayan Türkiye Ateistleri Derneği, sosyal ya da mesleki statüsü yüzünden cinsel kimliğini gizlemek zorunda kalan her bireyin cinsel kimliğini özgürce ifade edebildiği, salt cinsel kimliği yüzünden mesleki ya da sosyal kaygılar taşımadığı, nefret suçuna, hakarete, aşağılanmaya ya da ikinci sınıf muameleye maruz kalmadığı, ayıplanmadığı bir sosyal yaşam alanı oluşturabilmek için, kadınların ve farklı cinsel kimliği olan insanların da yasal haklarını savunabilmesi için hukuki danışmanlık sağlamayı amaçlar, destekler ve gerektiğinde demokratik protesto hakkını kullanmayı hedefler.” İfadeleri yer alıyor.

MÜSLÜMANLARLA MÜCADELE EDECEKLERMİŞ!

Ateistlerin sitesinde yer alan amaçlardan bir tanesi ise İslam’a düşmanlıklarını belirten ifadeler. Halkının çoğunluğunun Müslüman olduğu bir ülkede “Ateizm Derneği, faaliyetlerinde dini öncelikli bir kriter olarak kabul eden kişi ve kurumlara karşı bütün demokratik ve hukuki zeminlerde mücadele etmeyi amaçlar” şeklinde yer alan cümle ile açık bir şekilde İslam düşmanlığı yapılıyor. Kendilerine bir tepki verildiğinde “inanç özgürlüğü” naralarını atan ateistler, inanan insanlar ile mücadele edeceklerini bizzat itiraf ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum