İstanbul’a 'Siyahi' Vali

İstanbul’a 'Siyahi' Vali
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu 6’ıncı sınıf öğrencisi Ahmet Utku Küçükosmanoğlu’na devretti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Tevfik Fikret İlkokulu ve Samandıra Ortaokulu öğrencilerini makamında kabul etti. Çocukları makam girişinde karşılayan ve tek tek öpen Vali Mutlu, öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etti. Vali Mutlu, küçük konuklarına ikramlarda bulundu.

İstanbul Valisi Mutlu, koltuğunu ise 6’ıncı sınıf öğrencisi Ahmet Utku Küçükosmanoğlu’na devretti. Koltuğa oturan küçük Valinin ilk mesajı ise Mısırlı ve Suriyeli çocuklara yönelik oldu. Vali Mutlu’nun, “Kaç kardeşsiniz?” sorusuna “Benim çok kardeşim var. Buradaki herkes benim kardeşim” diyerek cevap veren küçük Vali, “Dünyanın dört bir yanında Mısır’da, Suriye’de bir sürü çocuk öldürülüyor. Aç bırakılıyor. Dünyanın buna dur demesi lazım” dedi.

Vali Mutlu, küçük vali Ahmet Utku’ya hitaben, ‘‘Sayım Valim göreviniz hayırlı olsun. Önemli bir makamdasınız şuanda. İmparatorlar başkenti İstanbul’un güzel ülkemiz Türkiye’nin en büyük şehrinin şuanda valilik makamındasın. Bugün de 23 Nisan. Bugün vesilesi ile bu güzel makamı size onurla bırakıyorum’’ diyerek makamını devretti.

Vali Mutlu’nun, “Büyüyünce ne olmak istersin?” sorusuna, “Vali olacağım” yanıtını veren Ahmet Utku, herkesi güldürdü. Vali Mutlu ise, “Ben bu cevabı çok samimi buldum. Ahmet’in vali olacağına inanıyorum’’ dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, daha sonra kendisini ziyaret eden bütün çocukları tek tek makamına oturtarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Mutlu ile en renkli görüntüyü ise Türk anne ile Tanzanyalı babanın çocuğu Atilla Ayubu verdi. Ayubu, Vali Mutlu’nun makamına oturur oturmaz kameralara el sallayarak selam verdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.