Tırnakları İle Kazıyıp Kazandı

Tırnakları İle Kazıyıp Kazandı
Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'den düşen İstanbul Büyükşehir Belediyespor, PTT 1. Lig'de bu sezon gösterdiği başarılı performansla sezonun bitimine 2 hafta kala yeniden Süper Lige çıkmayı başardı.

2006-2007 sezonu sonunda çıktığı Süper Lig'de 6 sezon mücadele eden ve Türkiye Kupası'nda da Beşiktaş'a karşı final oynama başarısı göstererek dikkatleri çeken lacivert-turunculu ekip, geçen sezon beklenmedik bir şekilde küme düştü. Ancak, kurduğu kadro ile PTT 1. Lig'e iddialı bir şekilde başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sezon boyunca şampiyonluk yarışının içinde yer aldı.

PTT 1.Ligde son 9 maçını kazanan İBB, şampiyonluk yolundaki rakiplerinin yaşadığı kayıpların ardından puan farkını açtı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçına şampiyonluğunu garantilemek için çıkan İBB ilk bir saatlik bölümü 0-0 geçilen mücadelede kalan yarım saate attığı 4 gol ile puanını 75'e çıkardı ve sezonun bitimine 2 hafta kala üçüncü sıradaki Ankaraspor ile 9 puan fark yakalayan lacivert-turunculu ekip, Süper Lig'e çıkmayı garantiledi.

Bir senelik aranın ardından Süper Lige çıkmayı başaran İBB'nin teknik direktörü Cihat Arslan ve tecrübeli futbolcular Can Arat ve Orkun Uşak şampiyonluk ile tamamlanacak olan sezonu DHA'ya değerlendirdiler.

"SÜPER LİG İLE ARAMIZDA NE KADAR UZUN SÜRE AYRILIK OLURSA O KADAR İLERİ DÖNÜK SIKINTI OLABİLİRDİ"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Cihat Arslan röportaja "Şampiyonluk Hikayesi" ve sezon değerlendirmesi ile başladı. Cihat Arslan "Şampiyonluk içinde bir sürü hikaye ve anı barındırıyor. Ama zor bir süreçten geçtik. Bir sene aradan sonra tekrar yükselmek çok önemliydi.Süper Lig ile aramızda ne kadar uzun süre ayrılık olursa o kadar ileri dönük sıkıntı olabilirdi. Bunu başardığımız için çok mutluyum. Sezon başında da kadro kuruluş aşamasında da hedefimiz şampiyonluktu, Süper Lig'di bunu başardık. Bu başarının huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Başarılı teknik adam önümüzde ki sezondan itibaren İBB'nin maçlarını oynayacağı Başakşehir'de ki yeni stadyumun kendileri adına iyi olacağını ve taraftar sayısının bu yeni stadyum ile artacağını umduğunu söyledi. Cihat Arslan "Futbolda taraftar önemli bir unsur. Futbol bir tiyatro oyunu yada bir sinema gibi. Ortada görsel bir şey varsa insan alkış duymak istiyor tabi. Bozbaykuşlarımız var ama Başakşehir'de de bir taban arıyoruz. Başakşehir'de hem stat hem de tesislerimizin olmasının bir nedeni de o seyirci sayımızı artırmak isteğimiz. Umarım bu sene Süper Lig'de bu sayıyı artırırız. Bizim amacımız kulüp olarak tribünlere aileleri çekmek. Biz güzellikler gösterdikçe bize de ilgi gösterenler artar. Biz buna talibiz" şeklinde konuştu. Cihat Arslan önümüzdeki sezondan itibaren İBB ve İstanbulspor Kulüplerinin birleşme durumu hakkında ise "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Bey açıkladı biliyorsunuz. Onların böyle bir planları var. Bu büyüklerin takdiri. Bizim işimiz saha içinde. Biz bu işlere çok karışmıyoruz .Saygı duyuyoruz. Bizim elimizde bu durumları değiştirecek yada iyi olur, kötü olur deme gibi bir şansımız yok" ifadelerini kullandı. Cihat Arslan İBB'nin Süper Lige geri dönmesi ile sosyal medyada gündemde olan 3 büyükler ile özellikle de Beşiktaş ile olan rekabeti de değerlendirdi. Cihat Arslan "Biz bütün rakiplerimize saygı duyuyoruz. Ama bizim hedefimiz ligde karakterli bir oyun sergilemek ve her takımın belalısı olmak istiyoruz. Sadece Beşiktaş'ın değil yani" dedi.

"PTT LİGİ BİRAZ KAOS LİGİ. FAZLA ORGANİZASYONU OLMAYAN SPONTANE OYNANAN BİR LİG"

İBB'nin Türk Milli Takımında'da oynamış tecrübeli defans oyuncusu Can Arat'da şampiyonluk ile sonuçlanan sezonu değerlendirdi. Tecrübeli defans PTT 1.Ligin Süper Lig'den daha zor bir lig olduğunu belirtti. Can Arat "Zor bir dönem geçirdik. Küme Düşmek zor bir durum. Kariyerimizi, kellemizi ortaya koyup mücadele ettik ve sonunda 2 hafta kala Süper Lige çıkmayı başardık. PTT ligi biraz kaos ligi. Fazla organizasyonu olmayan spontane oynanan bir lig. Karşınızda ki takımın nasıl oynayacağını çözemiyorsun. Gerçekten zor bir lig aslında. Bizim için tabi ki Süper Lig daha iyi o yüzden döndüğümüz için çok mutluyuz. 1 dakikada olsa emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. "Seyirci azlığı sizi olumsuz etkiliyor mu?" sorusuna veren Can Arat "Futbolcu seyircisiz maç oynadığında çok etkilenir bu durumdan. Seyircisiz maç antrenman maçı yada hazırlık maçı gibi oluyor .Ama bu duruma alıştıkça bu dezavantajı siz avantaja çevirmeyi başardık .Ama önümüzde ki sezon böyle taraftarsız oynayacağımızı düşünmüyorum. Avrupa standartların da çok güzel bir stadımız oldu. Artık bir semtin takımı gibi olacağız. Başakşehir'de biz herkesten destek bekliyoruz. Zaten şimdiden insanlar sosyal medya aracılığı ile bize Başakşehir'de yalnız değilsiniz mesajları atıyor. Umarım seneye taraftar desteği ile maçlara çıkarız" şeklinde konuştu. İBB'nin başarılı oyuncusu Can Arat Beşiktaş'a olan üstünlüklerini de psikolojik nedenlere bağladı. Can Arat "Biz Beşiktaş'a psikolojik olarak ters geliyoruz. Yıllardır süre gelen ve Beşiktaşlı oyuncuların üzerinde olan "biz onları yenemiyoruz" baskısı var. Ama sonuçta ortada bir istatistik var ve ona göre biz Beşiktaş'ın belalısı olarak gözüküyoruz. Ama şunu demek isterim biz her maça aynı şekilde hazırlanıp çıkıyoruz. Büyük maçlarda sadece ekstra bir konsantre oluyor. Bu sene de sadece Beşiktaş'ın değil bir çok takımın belalısı olacağız. Geçen senenin acısını ısırarak çıkartacağız" dedi.

"GEÇEN SENE BU TAKIM BEKLENMEDİK BİR ŞEKİLDE TALİHSİZCE DÜŞMÜŞTÜ"

2013-14 sezonunun devre arasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transfer olan tecrübeli kaleci Orkun Uşak'da İBB'nin Süper Lige yükselmesini değerlendirdi. Orkun Uşak "Hepimiz tekrar Süper Lige yükseldiğimiz için çok mutluyuz. Geçen sene bu takım beklenmedik bir şekilde talihsizce düşmüştü. Tekrardan Süper Lige çıkmayı çok istiyorduk, bizde bu yolda toplandık ve bir emek koyduk. Emeğimizin karşılığını aldığımız içinde çok mutluyuz" dedi. Tecrübeli eldiven sezonun en kritik maçı olarak da son dakika golü ile galip geldikleri Fethiyespor maçını görüyor. Orkun Uşak "Fethiyespor maçı en kritik maçlarımızdan biriydi. Golü 80'inci dakikaların sonlarında bulduk. O maçtan sonra önümüz daha da açıldı. Benim için en zor ve önemli maç oydu" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.