Polise Molotof Atanlara Hapis Cezası

Polise Molotof Atanlara Hapis Cezası
İlköğretim okulu önünde, öğrencileri rahatsız ettikleri iddiasıyla kendilerini uzaklaştırmaya çalışan polis memurları Mustafa Y. ile Erol Ö.'ye molotofkokteyli atarak yakmaya çalıştıkları iddiasıyla yargılanan 14 yaşındaki İ.G. 14 yıl 4 ay, 15 yaşındaki Ş

Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Şakirpaşa Mahallesi'nde, 30 Eylül 2011'de meydana geldi. Şakirpaşa İlköğretim Okulu önünde bir grubun öğrencileri rahatsız ettiği yönünde ihbar alan polis ekibi olay yerine gitti. Polisler, okul önündeki çocukları uyarıp, uzaklaşmalarını istedi. Bunun üzerine grup arasından Ş.B. ile İ.G., iddiaya göre polislere molotofkokteyli fırlattı. Saldırıdan polisler yara almadan kurtuldu. Şüpheli çocuklar hakkında Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. İlköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi olduğunu belirten sanık Ş.B., "Ben polislere bir şey atmadım. Hakaret de etmedim. Babam Osmaniye'de cezaevindeydi. Onun görüşüne gitmiştim. Beni oradan alıp, getirdiler" dedi. Ş.B., nöbetçi savcıda verdiği ifadesi hatırlatılınca da, "Bana çocuk şubesinde savcıya gidince 'Bunların hepsini kabul et. Seni serbest bırakırlar' dedikleri için öyle söyledim" diye konuştu.

Sanıklardan İ.G. de savunmasında, şunları söyledi;

"Ben olay anında okulda öğrenciydim. Olaya karışmadım. Ben okulun kapısının önünde oturuyordum. Polisleri de bizim okulda devriye görevi yaptıkları için tanıyorum. Kimseye molotofkokteyli atmadım. Atıldığını gördüm ama atanı görmedim." 

Mahkeme heyeti, 2 polisi 'yakarak öldürmeye teşebbüs' suçundan sanıklardan İ.G.'ye 14 yıl 4 ay, Ş.B.'ye de 10 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Sanıkların cezası onanırsa cezaevine girecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum