Ermeniler 800 bin Türk ve Kürt’ü Öldürdü

Ermeniler 800 bin Türk ve Kürt’ü Öldürdü
Sözde Ermeni Soykırımı iddialarının 99. yıldönümünde Akit’e konuşan Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinden tarihçi Doçent Caner Arabacı, “Ermeniler 800 bin Türk ve Kürt’ü öldürdü” Dedi.

Sözde Ermeni Soykırımı iddialarının 99. yıldönümünde Akit’e konuşan Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinden tarihçi Doçent Caner Arabacı çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arabacı, “Ermeni Olayları 1893-1894 tarihinde emperyalist ülkelerin kışkırtmaları sonucu başlamış, bunun sonucu olarak Ermeni çeteler isyanlara, silahlı eylemlere ve katliamlara başlayarak Anadolu’yu yangın yerine çevirmişlerdir. Ermeni örgütlerin bu yaptıklarına karşı bölgede yaşayan Türk ve Kürt halkı da karşılık vermiştir. Bu karşılıklı öldürmeler sonucu olayların başladığı 1893-1894 tarihlerinden 1920 yılına kadar 800 bin Türk ve Kürt nüfusu yaşamını yitirirken 430 bin civarında Ermeni ölmüştür. Emperyalist ülkelerin ve Ermenilerin iddia ettiği gibi tek taraflı bir öldürme yoktur, bir soykırım asla yoktur. Bunun adı karşılıklı öldürmedir. Eski dildeki adı ise mukatele’dir” dedi.

“ERMENİ SORUNU DEĞİL EMPERYALİZM SORUNUDUR”

Ermeni Olayları’nın ne 1915’te başladığını ne o tarihte bittiğini söyleyen Arabacı, “Ermeni sorunu, 1893-1894’lerden itibaren; Rus, İngiliz, Fransız ve Amerikalıların kışkırtmaları sonucu ortaya çıktı. Bu ülkeler, Türkiye üzerindeki emellerini gerçekleştirmek için Ermenilere çeşitli vaatlerde bulunup onları kullandılar. Yani bizim içimizdeki bir halk vatandaşımız olan bir millet kendi ülkesi ve vatanı aleyhine belli vaatlerle örgütlendirilip silahlandırılarak kullanılıyor. Bu vesile ile bu bir Ermeni sorunu değil Emperyalizm sorunudur. Emperyalist ülkeler şimdi de bu sorunu maalesef Ermeni diasporası ile beraber Türkiye aleyhinde siyasi bir olay olarak kullanıp bir hava oluşturmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

“EMPERYALİST TEZGAH”

Türkiye’nin tekliflerine rağmen Ermenilerin olayların araştırılmasına yanaşmadığını hatırlatan Doç. Arabacı, “Türkiye’nin yaptığı teklife göre, hem Osmanlı hem de Ermeni arşivleri açılacak iki ülke tarihçilerinden oluşan komisyon bunları inceleyecekti. Fakat Ermenistan bir türlü bu teklifi kabul etmiyor. Çünkü arşiv açılırsa, Ermeni Militanlarının; Rus, İngiliz, Fransız ve Amerikalılar tarafından nasıl kullanıldığı ortaya çıkacak. İş meydana çıkacak. Onun için bunların amacı, tarihi hakikati gerçeği ortaya çıkarma değil Türkiye’nin gelişmesini engelleme, uluslar arası ortamda Türkiye’ye darbe vurmaktır. Tabi bu Ermenistan’ın tek başına yaptığı bir şey değil bu bir Emperyalist tezgâhtır” ifadelerini kullandı.

“ERMENİSTAN BAŞBAKANI İTİRAF ETTİ”

Ermeni çetelerinin emperyalist devletler tarafından nasıl kullanıldığını yine Ermenilerin itiraf ettiğini kaydeden Arabacı, “1918 yılı Mayıs ayında kurulan Ermenistan Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı Hovhannes Kaçaznuni’nin, 1923 yılında Taşnaksutyun genel kurultayına sunduğu rapor, partinin geçmişiyle keskin bir hesaplaşma ve özeleştiri niteliğindedir. Kitap haline getirilen bu raporda Kaçaznuni, tek taraflı olarak ileri sürülen Ermeni milliyetçi tezlerine karşı çıkmakta, 1915 ve 1920 felaketlerinde Türkler kadar Taşnaksutyun yönetiminin de suçlu olduğunu söylemekte, Ermenilerin yaptığı Müslüman katliamlarına değinmekte ve Taşnak Partisi’nin artık kendini feshetmesi gerektiğini savunmaktadır. Yanlış yaptıklarının haksızlık yaptıklarının içinde bulunduğu ülkeye karşı eli kanlı olduklarının belirtildiği bu kitap, Ermenistan’da yasaklanmış dünya kütüphanelerinden de toplatılıp yok edilmiştir” şeklinde konuştu.

“İDDİALAR HAYAL ÜRÜNÜDÜR”

Söz konusu olayların başladığı tarihe dönüldüğünde gerçeğin daha iyi anlaşılacağını vurgulayan Doç. Dr. Arabacı, “Ermeni Olayları 1893-1894 tarihinde emperyalist ülkelerin kışkırtmaları sonucu başlamış, bunun sonucu olarak Ermeni çeteler isyanlara, silahlı eylemlere ve katliamlara başlayarak Anadolu’yu yangın yerine çevirmişlerdir. Ermeni örgütlerin bu yaptıklarına karşı bölgede yaşayan Türk ve Kürt halkı da karşılık vermiştir. Bu karşılıklı öldürmeler sonucu olayların başladığı 1893-1894 tarihlerinden 1920 yılına kadar 800 bin Türk ve Kürt nüfusu yaşamını yitirirken 430 bin civarında Ermeni ölmüştür. Emperyalist ülkelerin ve Ermenilerin iddia ettiği gibi tek taraflı bir öldürme yoktur, bir soykırım asla yoktur. Bunun adı karşılıklı öldürmedir. Eski dildeki adı ise mukateledir” açıklamalarında bulundu.

Muhammet Erdoğan / Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum