Öleceksen Kelkit’te Öl

Öleceksen Kelkit’te Öl
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan uygulama ile kefen ve cenaze yemeği de dahil olmak üzere tüm cenaze iş ve işlemleri Belediye tarafından ücretsiz karşılanıyor.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan uygulama ile kefen ve cenaze yemeği de dahil olmak üzere tüm cenaze iş ve işlemleri Belediye tarafından ücretsiz karşılanıyor.

Seçimlerin ardından başlattıkları uygulamada Kelkitli olsun yada olmasında, ilçede vefat eden herkese bu hizmeti sunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, çok büyük bir proje olmasa bile insanların ölüsüyle uğraşırken, acısını yaşarken artık bu tür işlerle uğraşmak zorunda kalmadıklarını söyledi. İnsanların acı gününde, ölüsüyle uğraşırken, kefenle, mezarlık malzemesiyle uğraşma derdinden kurtarmak, yas ve kültür evinde komşuların yemek derdine düşmemeleri için bu uygulamayı başlattıklarını ifade eden Yılmaz, “Cenazesi olanların yakın çevresi komşusunun acısını paylaşacak yerde yemek derdine düşüyordu. Biz bunların hepsini değerlendirerek hastane morgundan itibaren kefenini, mezarlık malzemesini ve cenazenin ardından ilk yemeği Belediyemiz tarafından ikram ediyoruz” dedi.

Uygulamanın Kelkit’te güzel kabul gördüğünü ve iyi karşılandığını belirten Yılmaz, bu uygulamanın geri dönüşü olmadığını, var oldukları müddetçe maliyeti ne olursa olsun devam ettireceklerini kaydetti.

Hayallerinde ki bir düşünceyi gerçekleştirip ilçe halkına sundukları için mutlu olduklarını dile getiren Yılmaz, uygulamayla ilgili herkesin memnuniyetini de dile getirdiğini belirterek, “Artık hemen komşuma yemek hazırlayayım endişesi yok artık, ilk gün komşusunun acısını paylaşıyor insanlar. Bunları yaparken ille cenazenin Kelkitli olması şartı da aramıyoruz. Morga gelen her cenaze kim olursa olsun aynı uygulamayı yapıyoruz. Mezar yerlerinden zaten ücret almıyoruz. Bu uygulama yine devam edecek” diye konuştu.

Kelkit Belediyesi tarafından sunulan ücretsiz cenaze hizmetlerinin tam listesi şu şekilde:

“Kefen malzeme masraflarının tümü, cenaze yıkama hizmetleri, defin hizmetleri, defin sonrası cemaate yemek ikram hizmeti, tahta, örtü gibi mezarlık malzemeleri, kabir yer parası ve nakliye”

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.