2014 AÖF Bahar Dönemi Sınav Soru ve Cevapları

2014 AÖF Bahar Dönemi Sınav Soru ve Cevapları
2014 AÖF Bahar Dönemi Vize Sınav soru ve cevapları açıklandı mı? İşte AÖF öğrencileri şimdi merakla o haber..

Milyonlarca AÖF öğrencisi AÖF bahar dönemi vize sınavı heyecanı yaşadı. AÖF öğrencileri şimdi merakla AÖF vize sınavı soruları ve cevaplarının açıklanmasını bekliyor. AÖF sınav soruları ve cevapları ayrıca 2014 aöf final sınavı sonuçları ogrenci.anadolu.edu.tr'den açıklanıyor. (2014 AÖF)

AÖF bahar dönemi vize sınavları 19- 20 Nisan tarihinde yapıldı. Büyük heyecan yaşayan AÖF öğrencileri, şimdi sınav soru ve cevaplarının açıklanmasını bekliyorlar. Peki AÖF 2014 vize sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanyor? Açıköğretim Fakultesi (AÖF) henüz aöf soruları ve cevaplarını açıklamadı. AÖF tarafından 2014 AÖF vize soruları ve cevaplarının 1 yada 2 hafta içinde yayınlanması bekleniyor. 2014 AÖF soru ve cevapları ve AÖF vize sınavı sonuçları açıklandığında burada. 2014 AÖF soruları ve cevapları, AÖF sınav sonuçları (Açıköğretim ogrenci.anadolu.edu.tr) açıklandığında eş zamanlı olarak habervaktim.com'da bulabilirsiniz.

AÖF SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDIĞINDA BURADA!

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren yaklaşık 30 gün içinde http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinde yayımlanmakta ve öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabilmektedir. Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmayacaktır.

DÖNEM SONU SINAVI

07 - 08 Haziran 2014

SINAV SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI İNTERNETTE NEREDE YAYIMLANMAKTADIR?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri 2001 yılından itibaren sınav soruları ve cevap anahtarları e-Öğrenme Portalında e-Kitap biçiminde yayımlanmaktadır. Öğrenciler, Açıköğretim e-Öğrenme Portalına http://yillik.eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki “Oturum Aç” kısmından T.C. kimlik numarasıyla oturum açarak “Fakülte” başlığından “Sınav Soruları” seçeneğine, “Bölüm” başlığından öğretim yılını, “Ders” başlığından istenen öğretim yılında yapılan sınav sorularına ve cevap anahtarlarına ulaşabilirler.

AÖF ÖĞRENCİLERİNE TEK DERS SINAVI MÜJDESİ

AÖF'ten tek ders sınav müjdesi. Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi’nden (AÖF) tek dersi kalıp da mezun olamayan öğrenciler için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tek ders sınavı uygulamasının yapılacağı bildirildi. AÖF ile ilgili tüm bilgiler sitemiz habervaktim.com'da bulabilirsiniz.

AÖF tek ders sınav müjdesini verdi. AÖF tek ders sınavı ne zaman yapılacak. AÖF tek ders sınavı nerelerde yapılıyor? AÖF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kamil Çekerol, sisteme getirdikleri önemli yeniliklerden bir tanesinin tek ders sınavı olduğunu kaydetti. Geçen yıl uygulamaya başlanan tek ders sınavı uygulamasında büyük bir başarı elde edildiğini belirten Çekerol, “Tek ders sınavı geçen sene sistemimizde uygulamaya başladığımız bir sınav oldu ve son derece de başarılı olduğunu gördük. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz tek ders sınavında, yaklaşık 56 bin öğrencimiz bir tek dersten okul uzatma durumundaydı. Sınava katılan 56 bin öğrencimizin 45 bininin, yani yüzde 80’inin başarılı olduğunu ve okullarını tamamladıklarını gördük. Bu bizi tabii ki son derece memnun eden bir sonuç oldu. O nedenle sistemsel bir değişiklik gerektirmemesi, yani şu anda bütün öğrenim hayatı boyunca öğrencilerimizin yönetmeliğimiz gereğinde yerine getirmek zorunda oldukları ders geçme, sınıf geçme gerekliliklerinde bir değişime neden olmaması nedeniyle tek ders sınavını rahatlıkla uygulayabilir durumdayız. Tek ders sınavını, sistemimiz içerisinde kabul edilebilir ve başarı oranının yüksek olduğu bir uygulama olarak görüyoruz” dedi.

YURT İÇİ PROGRAMLAR İÇİN TEK DERS SINAVI 20 TEMMUZ 2014’TE

Doç. Dr. Çekerol, tek ders sınavının 20 Temmuz 2014’te yapılacağını ifade ederek, “Tek ders sınavını bu yıl da öğretim yılının sonunda gerçekleştireceğiz. Tek ders sınavımızı, yurt içi programlarımız için 20 Temmuz 2014 tarihinde Türkiye’deki 11 şehirde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Lefkoşa’da gerçekleştiriyor olacağız. Bu sınava katılabilmek için gerekli olan koşullar; bu öğretim yılında o derse kayıtlı olan öğrencilerimiz, tek dersten mezun olup da sadece o dersten bekleyen öğrencilerimiz bu sınava katılabilir durumda olacaklar. Yine yaklaşık 100 bin öğrencimizin bu durumda olacağını ve onlar için bir organizasyon gerçekleştiriyor olacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

YURT DIŞI PROGRAMLAR İÇİN TEK DERS SINAVI 10 AĞUSTOS 2014’TE

Yurt dışı programlar için yapılacak tek ders sınavının tarihini de açıklayan Çekerol, “Tabii sadece Türkiye içi değil yurt dışı programlarımızda da bu sınavlar gerçekleştirecek. Açık öğretim sisteminde üniversitemiz şu anda yurt dışında 8 farklı ülkede, 17 farklı şehirde eğitim-öğretimini sürdürüyor. Buralarda irtibat bürolarımız var ve sınavlarımızı 17 şehirde gerçekleştirir durumdayız. Tek ders sınavının boyutu biraz daha küçüldüğü için şu anda aldığımız karara göre, 10 Ağustos 2014’te yurt dışı programlarımızda; Almanya-Köln, Azerbaycan-Bakü, Kosova-Priştina ve Makedonya-Üsküp’te tek ders sınavımızı gerçekleştiriyor olacağız” şeklinde konuştu.

“TEK DERSTEN OKUL UZATILMASININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN GAYRETİMİZ SÖZ KONUSU”

“Öğrencilerimizin bir tek ders yüzünden okul uzatmalarının önüne geçmek için bir gayretimiz söz konusu” diyen Çekerol, şöyle devam etti:

“Gönül ister ki öğrencilerimiz buraya kalmadan öğretim yılı sonunda normal sınavlarıyla ara ve dönem sonu sınavlarında başarılı olup eğitim-öğretim hayatlarını o şekilde tamamlamış olsunlar. Verdiğimiz mezunlardan başarılı bir sistem olduğunu ve başarılı bir öğrenci grubuyla eğitim-öğretimimizi sürdürdüğümüzü düşünüyoruz.”

AÖF NEDİR?

1982- 1983 öğretim yılında, Anadolu Üniversitesi'ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda Mektupla Öğretim adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur.

2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

Kayıt Yenileme Tarihi: 24 Şubat – 07 Mart 2014

Ara Sınav Tarihi: 19 – 20 Nisan 2014

Dönem Sonu Sınav Tarihi: 07 – 08 Haziran 2014

Açık Öğretim Fakültesi 2014

Sınav yeri değişikliği için son günler:

Bahar Dönemi Ara Sınavı 07 Mart 2014 Bu tarihe kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, 2013-2014 öğretim yılı bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilirler.

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 13 Nisan 2014 Bu tarihe kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, 2013-2014 öğretim yılı bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilirler.

AÖF’DE HANGİ BÖLÜMLER VAR?

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programları olarak ikiye ayırırsak;

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programları olarak ikiye ayırırsak;

Anadolu üniversitesi bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programlarının tam listesi aşağıdadır.

AÖF ÖNLİSANS PROGRAMLARI

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sosyal Bilimler Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Ev İdaresi Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Halkla İlişkiler Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Yerel Yönetimler Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dış Ticaret Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Muhasebe Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bankacılık ve Sigortacılık Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İlahiyat Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Tarım Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bilgi Yönetimi Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Laborant ve Veteriner Sağlık Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı

AÖF LİSANS PROGRAMLARI

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İşletme Fakültesi İşletme Bölümü

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Maliye Bölümü

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi İktisat Bölümü

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.