Bu İşyerinde Başörtüsü Yasak

Bu İşyerinde Başörtüsü Yasak
Yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’de, bir Yahudi işadamı başörtüsünü yasakladı.

Yahudi işadamı Actera Grup Yönetim Kurulu Başkanı İsak Antika’nın, otomotiv sektöründe sızdırmazlık profil üretimi yapan Standard Profil fabrikasında, çalışanlarına başörtüsü yasağı uyguladığı ortaya çıktı.

NEDENİ GÜVENLİKMİŞ

Standard Profil firmasının Manisa’daki fabrikasında çalışanlar, başörtülü bir şekilde işyerinin kapısına gelirken tıpkı, 28 Şubat döneminde üniversitelerde yaşananlar gibi başörtüsünü çıkarıp, fabrikanın içerisine giriş yapabildiği öğrenildi.

Standard Profil Firması yetkilisi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, iş sağlığı ve iş güvenliği nedeniyle çalışanların başörtüsü takmasının yasak olduğunu söyledi. Firma yetkilisi ayrıca şirketlerinde mescid de olmadığını belirtti. Standard Profil Manisa Fabrikası Müdürü Ergenç İneler’e konu hakkında not bırakmamıza rağmen herhangi bir geri dönüş gerçekleşmedi.

İSAK ANTİKA

Actera’nın kurucusu ve tepe yöneticisi İsak Antika adında bir Yahudi. İsak Antika, Antika Partners’ın da kurucusu. Antika, daha önce de JPMorgan’da Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Yatırım Bankacılığı Grup Başkanlığı’nı yürüttü ve JPMorgan’ın Global Yürütme Kurulu’nda yer aldı.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum