Paralelin Daniskası Güneydoğu’da

Paralelin Daniskası Güneydoğu’da
PKK aşığı Taraf adlı paçavra, bölücülüğün sözcüsü olmayı sürdürüyor. Bugün de, BDP’li bir ismin ağzından, özerkliğin yol haritasını yayınlayarak, Türkiye’yi böldü/parçaladı.

Taraf’ın “Özerkliğin yol haritası çıktı” şeklindeki manşet haberinde, BDP’nin yerel yönetimlerinden sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik’in bölücü açıklamaları aktarılıyor.

Haberde, ilk defa “ayrı bayrak”tan da söz ediliyor.

Taraf, Demir Çelik’in bölücü açıklamalarını şöyle takdim etti: “BDP’li Demir Çelik, çözüm sürecinde Kürtlerin dile getirdiği özerkliği adım adım anlattı. Özerk ve özgür kürdistanda anadilde eğitim de var, ayrı polis, bayrak ve parlamento da…”

BDP’li Çelik’in açıklamaları şöyle:

“Bölgesel ve siyasal özerklik istiyoruz. Özgür, özerk Kürdistan, Ankara’ya mali, diplomasi ve savunma açısından bağlı olmalı. Ama ekonomisiyle ilgili kendisi karar vermeli.

Öz savunma özerkliğin önemli bir boyutu. Özerk kürdistanın polisi, zabıtası olacak. Şu anda bundan uzaktayız ama arkadaşlarımız kalekola karşı nöbette. Bu da öz savunma tabi.

Bölgede hangi ilin özerk kürdistana dahil olacağına, referandumla o ilin halkı karar verecek. Bu 5 il olur, 10 il olur, 50 il olur… İdealimizde İsviçre modeli var.

Anadilde kreşler ve anaokulu açacağız. Çocuk henüz Kürtçe öğrenmemişken, Türkçe öğrenmesin. Türkçeyi ortaöğretimde Kürtçe ile beraber vereceğiz.”

Habervaktim.com

paralelll.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum