Kullanılmayan Banka Hesabı Sorgulama www.zamanasimi.org/tbb

Kullanılmayan Banka Hesabı Sorgulama  www.zamanasimi.org/tbb
Bankada param var mı? Bankada hesabım var mı? Hangi bankalarda hesabım var? Bankalarda açık hesabım var mı? Bankalarda zaman aşımına uğrayan param var mı? Unutulan banka hesaplarındaki paralar kime kalıyor? İşte hepsinin cevabı: zamanaşımı.org.tr

Bankada param var mı? Bankada hesabım var mı? Hangi bankalarda hesabım var? Bankalarda açık hesabım var mı? Bankalarda zaman aşımına uğrayan param var mı? Unutulan banka hesaplarındaki paralar kime kalıyor? İşte hepsinin cevabı: zamanaşımı.org.tr

Bankalarda unuttuğunuz hesaplar olabilir. Hangi bankada paranız var? Türkiye Bankalar Birliği, unutulan banka hesaplarını açıkladı. Sorgulayıp kullanılmayan unutulan banka hesaplarını ve buralar para olup olmadığı öğrenebilirsiniz: zamanaşımı.org.tr

"Hangi bankada hesabım var?  Nasıl sorgularım?" Hangi banka hesabımda para kaldı? Banka hesaplarımda para var mı yok mu? Tüm bu soruların cevapları için Türkiye Bankalar Birliği çok önemli bir açıklama yaptı. Haberimizdeki linke tıklayarak kullanılmayan banka hesaplarınızı sorgulayabilirsiniz.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), zaman aşımına uğramış mevduat, emanet ve alacakların listesini www.zamanasimi.org/tbb adresinde yayınladığını bildirdi.

TBB'den yapılan açıklamaya göre birlik, zaman aşımına uğramış mevduat, emanet ve alacakların listesini www.zamanasimi.org/tbb adresinde yayınladı.

Bireyler, mayıs 2016 sonuna kadar zaman aşımına uğrayan hesapları olup olmadığını site üzerinden kontrol edebilecek. Yaptıkları aramada zaman aşımına uğramış hesapları olduğunu öğrenenler, bu hesapları kapatabilmek için 15 Haziran 2016 tarihine kadar ilgili banka şubelerine kimlik kartı ile başvurabilecek.

Bankalardaki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar on yıl içinde aranmadıkları takdirde 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre zaman aşımına tabi oluyor.

Zaman aşımına uğrayan hesaplar, gelir kaydedilmek üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devrediliyor.

Vatandaşlar, zaman aşımına uğrayan hesapları olup olmadığını TBB'nin her yıl şubat ayında aktif hale getirdiği www.zamanasimi.org/tbb internet sitesindeki arama motorunu kullanarak öğrenebiliyor, dilerlerse hesaplarını kapatabiliyor.

Hesap işletim ücreti alınacak olması geçmişte hesap açtırıp açtırmadığını hatırlamayan ya da bankanın kendisine ulaşamadığını düşünen vatandaşlar banka banka dolaşmaya başladı. Bankada paranızın bulunup bulunmadığını internetten de öğrenebilirsiniz.

Bankaların kullanılmayan hesapların kapatılmaması halinde hesap işletim ücreti kesmeye başlayacak olması vatandaşı banka banka gezdirmeye başladı. Geçmişte hesap açtırıp açtırmadığını hatırlamayan ya da bankanın kendisine ulaşamadığını düşünen vatandaşların bizzat bankaya giderek kredi kartı, vadeli vadesiz hesabı olup olmadığını sorguladığı ifade ediliyor. 

HERHANGİ BİR BANKADA HESABINIZIN BULUNUP BULUNMADIĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KAPATILMAZSA NE OLUR?

Bankalardaki kullanılmayan hesaplarını kapatmayan müşterilerinden ise hesap işletim ücreti kesecek. Bu ücret bankadan bankaya değişse de aylık 3 TL’den başlıyor. Ancak uzun süre kapatılmayan hesaplarda hem faiz hem de haciz riski bulunuyor. 

ZAMANAŞIMI SORGUSU

Türkiye Bankalar Birliği’nin internet sitesinde “zamanaşımı” sorgusu yapılabiliyor. 31 Mayıs tarihine kadar yapılabilecek bu sorgulamada 10 yıllık zaman aşımına uğrayacak hesaplar görülebiliyor. Ancak hesaplarda para varsa görülebiliyor. Eğer hesapta para yoksa yine hesap görüntülenemiyor. Ayrıca hesapta para varsa bunun zamanaşımı 10 yıl ancak hesapta para yoksa zamanaşımı olup olmadığı da belirsizliğini koruyor.

Bu arada bankalarda 120 milyon TL unutulduğu açıklandı.

İlgili haber için TIKLAYIN

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
214 Yorum