Diyarbakır saldırısının failleri yakalandı

Diyarbakır saldırısının failleri yakalandı
Diyarbakır saldırısını düzenleyen caniler yakalandı

Diyarbakır'da, Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli polis memurlarını şehir merkezine getiren servis otobüsüne saldırı düzenleyen 4 teröristten 3'ü, 30 noktaya yapılan operasyonla yakalandı. 

Olaydan sonra polisin, saldırı bölgesinde bulduğu 2 Kaleşnikof marka tüfekle patlamamış el bombası üzerinde yaptığı balistik incelemede, saldırıyı gerçekleştirenlerin terör örgütü PKK mensubu olduğu belirlendi. 

Görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkan polis, kırmızı Doğan marka araçla kaçtıkları belirlenen kişileri gece boyunca yaptığı operasyonlarla yakalamayı başardı.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLERDEN BİRİ MEHMET ŞAH YILDENİZ

Diyarbakır'da polis servis otobüsüne saldırıyı gerçekleştirenlerden ve henüz yakalanamayan kişinin ise 1998 yılında PKK terör örgütüne katılan Mehmet Şah Yıldeniz olduğu tespit edildi.

Kulp ilçesi nüfusuna kayıtlı Yıldeniz'in terör örgütü kamplarında siyasi ve askeri eğitim aldıktan sonra Diyarbakır kırsalından geldiği ve birçok eyleme katıldığı belirtiliyor. 

Yıldeniz ve kimliği tespit edilmeye çalışılan ikinci teröristin yakalanması için il genelinde geniş çaplı operasyonlar sürüyor. Yıldeniz'in fotoğraflarının tüm güvenlik birimlerine dağıtıldığı öğrenildi.

Öte yandan, Mehmet Şah Yıldeniz'in, Diyarbakır'da 3 Ocak günü düzenlenen saldırıda 7 kişinin ölümüne 68 kişinin de yaralanması eylemini gerçekleştiren Erdal Polat ile örgütte görev yaptığı ve hemşehrisi olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır-Silvan karayolu üzerindeki Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mesai çıkışı personeli alan 21 AAA 22 plakalı resmi polis servisi, Aziziye Mahallesi'nden kente doğru gelirken, saat 17.25'te Seyrantepe mevkiinde henüz kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe alınmıştı. Saldırganlar, ayrıca otobüse iki de el bombası atmıştı. Ancak bombaların patlamadığı öğrenilmişti. Saldırıda 5'i polis memuru 6 kişi şehit olmuş, olayda 24 kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.