Neden Ayasofya Açılsın Kampanyası Başlattı?

Neden Ayasofya Açılsın Kampanyası Başlattı?
Araştırmacı-yazar Erem Şentürk, Gülen grubunun sosyal medya üzerinden başlattığı 'Ayasofya ibadete açılsın' kampanyasının sinsi bir proje olduğunu belirterek Gülen grubunun asıl amacını deşifre etti.

Gülen grubu, AK Parti hükümetine karşı başlattığı operasyonun yeni ayağında Ayasofya planını devreye soktu.

Cemaat mensupları sosyal medya başta olmak üzere birçok kanal üzerinden eş zamanlı bir şekilde harekete geçerek "Ayasofya ibadete açılsın" kampanyası başlattı.

Haber10’a çarpıcı açıklamalarda bulunan yazar Erem Şentürk, Gülen grubunun başlattığı kampanyayla gerçekleştirmeyi amaçladığı plana ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

NİYETLERİ HALİS OLSA….

Gülen grubunun niyetinin Ayasofya’yı açmak olmadığını belirten Erem Şentürk, “Niyetleri halis olsa ‘Ayasofya açılsın’ demek yerine , ‘Ayasofya cami olsun’ derlerdi. Ayasofya açılacak ama ne olacağı belli değil. Bağlantılı oldukları bütün uluslararası grupları arkalarına alacaklar ve diyecekler ki; ‘Ayasofya açıldı ve orijinali kilisedir o yüzden kiliseye dönüştürelim.’ Hem Müslümanların ibadet etmesini savunacaklar hem de Hıristiyanların. Diyalogcu bir dil benimseyerek planladıkları projeyi gerçekleştirecekler” diye konuştu.

CEMAAT YALNIZCA ENGEL OLUR

Gülen grubunun yalnızca Ayasofya’nın kapatılmasına hizmet edebileceğini söyleyen Şentürk, “Ayasofya müze belasından kurtarılıp tekrar cami olursa bunu yapacak olanlar Türkiye’dir. Müslümanlardır. Cemaatin en fazla yapabileceği şey buna engel olmaktır. Hiçbir katkı sağlayamazlar. Bir tane kripto milletvekilinin dilekçe vermiş olması çok da önemli değil.” dedi.

AYASOFYA KİLİSE OLSUN DEDİLER

‘Hayatı boyunca Fethullah Gülen Ayasofya üzerine kaç tane makale yazdı?’ diye soran Şentürk, “Gülen kaç defa Ayasofya üzerine konuştu? Herhangi bir kitabında ya da okullarında bu konuyla ilgili bir şey gördünüz mü? Ali Bulaç’a bakın mesela… Zaman gazetesi yazarları defalarca çıkıp Ayasofya kilise olsun dediler.” ifadelerini kullandı.

Gülen grubunun ‘Ayasofya’yı biz açtırdık’ diyebilmek için böyle bir çaba içerisine girdiklerini söyleyen Erem Şentürk, “Aslında yapmak istedikleri belli… ‘AK Parti iktidardaydı güya kendilerine Müslümanız diyorlar ama bakın Ayasofya’yı biz açtırdık.’ diyebilmek için böyle bir çaba içerisindeler.” dedi.

KRİPTO ZANGOÇLAR GİBİ SİNSİ BİR PLAN YAPIYORLAR

Gülencilerin Ayasofya’yı kilise yapmak için sinsi planlar yaptığını belirten Erem Şentürk, Gülen grubunun dünyaya şirin görünmek adına ortalığı karıştıracağını vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti:

“Oynadıkları oyunda daha da tehlikeli bir şey var. Bunu gözden kaçırmamak gerekiyor. İbadete açılsın deyip kripto zangoçlar gibi sinsi bir plan yapıyorlar. Sinsi planları Ayasofya’yı kilise yapmaktır. Dünyaya şirin görünmek adına ortalığı karıştıracaklar. Hedefleri Gülen’in bahsettiği Yahudilerin, Putperestlerin, Mecusilerin hepsinin bir arada ibadet ettiği bulunduğu diyalog modelini gerçekleştirmek. Onların hepsini Ayasofya’ya toplayıp barış, diyalog mesajı verecekler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum