Şeyh Nazım Kıbrısî Vefat Etti

Şeyh Nazım Kıbrısî Vefat Etti
Nakşibendi tarikatı şeyhi Nazım Kıbrısî, KKTC'de tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

KKTC’de uzun süredir yoğun bakımda tedavi gören 92 yaşındaki Nakşıbendi Şeyhi Nazım Kıbrısi’nin saat 13.30'da yaşamını yitirdiği açıklandı.

Açıklama, Kıbrısi’nin tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi tarafından yapıldı. KKTC resmi haber ajansı TAK da Kıbrısi'nin ölüm haberini doğruladı.

Şeyhin tedavi gördüğü hastane yetkilileri ve aile tarafından yapılan son açıklamada, Kıbrısi’nin durumunun daha da kötüleştiği belirtilmişti.

ÖLÜM HABERİ YALANLANMIŞTI

Lefkoşa’daki Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde 20 gündür yoğun bakımda tutulan Nazım Kıbrısi’nin sağlık durumuyla ilgili ilk haberler sabahın erken saatlerinde yakınlarından geldi. Yakınları Kıbrısi’nin iç organlarının da fonksiyonunu yitirdiğini ve şeyhin hayatını kaybettiğini söyledi. Ancak hemen ardından Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nden açıklama geldi.

Hastane Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, Nazım Kıbrısi’nin yaşadığını, durumunun ise son üç gündür giderek kötüye gittiğini söyledi. Erkmen, şeyhin yaşlılıktan kaynaklanan sağlık sorunlarının yanı sıra karaciğer yetmezliğiyle de karşı karşıya olduğunu belirtti.
Hastane ve aileden peş peşe gelen açıklamalar, şeyhin öldüğünü düşünen müritleri arasında bir umut kaynağı olmuştu.

SAHRA FIRTINASINDAN ETKİLENMİŞTİ

Şeyh Kıbrısı, Kıbrıs'ta bir sahra fırtınası sonrasında akciğerleri tozdan etkilenmiş, kalp yetmezliği ve tansiyon rahatsızlığı da üzerine eklenince hastaneye kaldırılmıştı.

YERİNE OĞLU GEÇECEK

Güney Kıbrıs’ın Larnaka kentinde 21 Nisan 1922’da doğan Şeyh Muhammed Nazım Adil Kıbrısi, mutasavvıf ve Nakşibendi tarikatının önde gelen isimlerindendi. 1940'larda İstanbul Üniversitesi kimya bölümünde yüksek eğitim alan Kıbrısi, öğrencilik yıllarında Nakşibendi Şeyhi Süleyman Erzurumi'ye bağlandı. Bir süre sonra şeyhinin izniyle Şam'a giderek Şeyh Abdullah Dağıstani'nin talebesi oldu. Dağıstani’nin 1973’te ölmesinin ardından yerine geçti. Nazım Kıbrısi, 2011’de kendinden sonra silsileyi oğlu Mehmet Adil’in devam ettireceğini ilan etti. Evli ve dört çocuk sahibi olan Şeyh Nazım Kıbrısi; Türkçe, Arapça, İngilizce ve Yunanca biliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
43 Yorum